Srbija u Parizu

Stiv Ker u "brate" majici poslao hvalospeve Jokiću: Njega je nemoguće zaustaviti...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 20:37
Stiv Ker na meču "orlova" i Amerike Tanjug / AP Photo/Michael Conroy, Pool
Stiv Ker na meču "orlova" i Amerike

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je prvi meč na Olimpijskim igrama u Francuskoj od SAD ubedljivim rezultatom  110:84 (25:20, 33:29, 26:16, 26:19). Naš tim je uspevao da se održi u egalu većinom prvog dela utakmice, ali su Amerikanci povećali tempo u nastavku i prilično lako stigli do trijumfa. 

Posle utakmice se oglasio selektor reprezentacije SAD, Stiv Ker, koji je posebno istakao partiju Nikole Jokića. Inače, zanimljiva statistika pokazuje da je Srbija imala nerešen rezultat sa Somborcem na terenu (81:81), dok je su bez njega među "orlovima", Amerikanci pravili razliku (3:29). Inače se pojavio u "brate" majici u čast preminulog Dejana Milojevića. 

"O, moj Bože, njega je nemoguće zaustaviti. Snaga našeg tima je dubina. Imali smo tri igrača koji su ga branili. To je bio naš pristup. Bilo je da rotiramo igrače i da prekstimo fige, jer je sjajan igrač", pohvalio je Ker našeg gorostasa. 

 

 

Potom je imao nekoliko reči o Kevinu Durantu.

"Da, očigledno, bio sam trener Kevina tri godine, možda više od svih ostalih. Kada se vratite posle tolike pauze, a to se ne primeti... On ima toliko talenta. Bio je u sjajnoj seriji. Bio je težak start, mnogo smo gubili loptu, Srbija je odigrala prvu četvrtinu jako dobro. Kevin je ušao i uradio dobar posao, vratio nam rezultat u našu korist. Oni imaju mnogo igrača koji stavljaju pritisak na loptu. Entoni, Lebron... Njima je važno da se lopta kreće u tranziciji. Dali smo im da nas postave pod pritisak u početku, ali posle toga je bilo bolje", istakao je selektor Amerike.

Na raspolaganju ima sve najbolje igrače SAD.

"Teško je u meču koji traje 40 minuta da damo šansu za više od 10 igrača. Napravili smo kombinaciju koja ima najviše smisla. Mislio sam da sam lud. Tražio sam postave, imam najbolje igrače na svetu. Na kraju sam došao do kombinacija koje su imale najviše smisla. Ostaće tako do kraja turnira. Ključ cele ove stvari jeste da pobedimo šest utakmica. Džejson je profesionalac i šampion, podneo je to dobro i biće spreman za sledeće utakmice", rekao je Ker. 

A Durant iako je bio povređen je dominirao, baš kao i Lebron.

"Idemo korak po korak. Očigledno je bio odličan večeras, dali smo mu minutažu, a on nije ušao polako, nego neverovatno. Lebron sa druge strane daje takav motiv igri sa veličinom, samopouzdanjem, kako daje energiju timu sa 39 godina", rekao je protivnički selektor. 

 

 

Stef Kari je pretnja, da li pogađao ili ne.

"Da, par puta smo imali problema, Stef je krenuo polako, a onda je nastavio. Lepota Stefa je to što da li pogađa ili ne pogađa, uplaši protivnički tim. Ta pretnja njegova utiče na utakmici. Ovo je jedinstven turnir, šest utakmica, imamo najbolje igrače Amerike i samo treba da budemo složni i da nastavimo", naglasio je nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa. 

Sutra će košarkaši Amerike imati slobodan dan.

"Ne znam, videćemo, sutra će biti dan kada ćemo gledati snimke. Daćemo igračima slobodan dan, da gledaju druge događaje i uživaju u Olimpijskim igrama", radosno je istakao selektor.

Na prvom tajmautu nije rekao ništa posebno, kada je Srbija vodila sa 10:2.

"Ne sećam se, ali znam da je Stef upao u razgovor. Cela poenta te poruke je bila da će sve biti kako treba. Ovo je bio drugačiji nivo i intenzitet od prethodnih utakmica. Moramo da bolje čuvamo loptu i sve u svemu, ovo je bio dobar početak", dovršio je Ker. 

Sledeći meč na Olimpijskim igrama, reprezentacija Srbije igra protiv Porto Rika od 17.15 u sredu.