Srbija u Parizu

Igor Kolaković posle poraza od domaćina: Moramo da budemo zadovoljni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 20:18
Kolakoviću predstoji priprema meča sa Slovenijom Tanjug/AP Photo/Bruna Prado
Kolakoviću predstoji priprema meča sa Slovenijom

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije vratila se na Olimpijske igre posle tačno 12 godina odsustva. Ipak, nisu imali sreće srpski odbojkaši jer su već na startu naleteli na šampiona Francusku.

Izabranici Igora Kolakovića, posle velike borbe poraženi od domaćina, ali su pružili odličnu partiju. Na kraju Francuska - Srbija 3:2 (23:25, 25:17,25:17,21:25,15:6).

Posle utakmice se upravo selektor naše reprezentacija oglasio, dajući medijima uvid u svoj doživljaj utakmice. 

"I da smo pobedili, morali bismo da posmatramo sledeće mečeve kao odlučujuće. Jer, pobeda protiv Francuske ne bi nam dala apsolutno nikakvu prednost u slučaju da izgubimo od Slovenije i Kanade", počeo je izlaganje Kolaković.

Selektor smatra ono što su i drugi videli, da je Srbija napravila dobru podlogu za naredne izazove.

"Ovaj meč moramo da zaboravimo, jer biće potpuno drugačije protiv Slovenije i Kanada u psihološkom, taktičkom i bilo kom drugom smislu", naglasio je selektor. 

Guliver

Selektor reprezentacije Srbije, Igor Kolaković

Upitan je da li je bio zadovoljan na kraju, i pored poraza, makar igrom u setovima iz kojih je Srbija izašla pobedonosno. 

"Zadovoljan sam setovima koje smo dobili. U prvom smo izdržali pritisak njihovog kvaliteta koji je bio očigledan. Isto tako, posle dva izgubljena seta, uspeli smo da se vratimo. Momci sa klupe su doneli potrebnu energiju i kvalitet koji je Srbiji bio potreban. Ušli smo u peti set i šteta je što smo u samom startu, sa nekoliko grešaka, napravili prostor Francuskoj da opusti ruku i ubedljivo privede meč kraju. Ali, ako realno razmislimo, moramo da budemo zadovoljni", istakao je Kolaković. 

Dosta je debitanata u ovom timu koji su se prvi put našli na tako velikom događaju kakve su Olimpijske igre, pa još pred 12.000 protivničkih navijača.

"Nervoza je bila prisutna, s razlogom. Nekima je prvi put ovde. Ali, videli ste da je atmosfera, koliko god bila inspirativna za Francuze, isto je uticala i na nas. I pored manjeg broja naših navijača, osećali smo se odlično. Kada je meč krenuo videli smo da imamo šanse. U nekim detaljima smo ih i iskoristili", rekao je selektor. 

Sada slede mečevi odluke.

"Prekosutra je Slovenija, ekipa koja je bila prva u ENL i poslednjih sezona nas pobeđuje. Sigurno imaju kvalitet za ovo takmičenje, s razlogom je ovde. To je važniji meč nego sa Francuskom", dovršio je Kolakoić. 

Sledeći meč će reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama odigrati u utorak od 17.00 časova protiv Slovenije

 

Пласман обезедио Sofascore