Srbija u Parizu

Vasilije Micić, hvali Durenta: Odigrao je neverovatno, impresioniran sam!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 19:50
Vasilije Micić, košarkaš Srbije Tanjug/FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs
Vasilije Micić, košarkaš Srbije

Vasilije Micić, pohvalio je igru Kevina Durenta, uz to je istakao da je Srbija pružila odličnu igru protiv najbolje ekipe na turniru. 

Ipak, od naše selekcije se tek očekuju dobre partije u nastavku takmičenja protiv Portorika i Južnog Sudana. 

"Durent je odigrao neverovatno. Time sam najviše impresioniran, radnom etikom. Svi oni su prvi u radu, primeri u svojoj ekipi. Ništa me ne iznenađuje. Za ove mlađe je su lep primer. I u tim godinama možeš da budeš ubitačan", rekao je Vasilije Micić.

Pohvalio je zatim srpski košarkaš celu ekipu SAD. 

"Najbolja ekipa što se tiče individualnog kvaliteta. Igrali smo pod euforijom, emocijom, to bi trebalo da smanjimo". 

Slede susreti sa Portorikom i Južnim Sudanom.

"Utakmica po utakmica. Prvo Portoriko, neugodan, igra brzo, sa dosta energije. Bitno je da se fokusiramo", zaključio je Micić.

Vanja Marinković je imao šest poena, četiri skoka i dve asistencije. Očekivalo se od novog igrača Partizana, ipak mnogo više.

"Mislim da smo igrali dobro prvo poluvreme i mislim da je najveću razliku napravio Kevin Durent i naše izgubljene lopte. Sem toga bila je kvalitetna utakmica sa velikom borbom, ali kada uđete u seriju grešaka jako je teško igrati i pokrivati tu razliku, jer su oni mnogo dobar tim da bi to ispustili. Idemo dalje. Igramo sa Portorikom sledeću i gledamo da to dobijemo i da vidimo šta nas dalje čeka", kaže Marinković.