Srbija u Parizu

Avramović o udarcu Embida: Oni ne znaju ta pravila, maksimalno motivisano ulazimo protiv Portoriko

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 19:44
Aleksa Avramović otvorio je utakmicu sjajno, ali je u nastavku stao Tanjug / AP Photo/Michael Conroy, Pool
Aleksa Avramović otvorio je utakmicu sjajno, ali je u nastavku stao

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je prvi meč na Olimpijskim igrama u Francuskoj od SAD ubedljivim rezultatom  110:84 (25:20, 33:29, 26:16, 26:19). Naš tim je uspevao da se održi u egalu većinom prvog dela utakmice, ali su Amerikanci povećali tempo u nastavku i prilično lako stigli do trijumfa. 

Posle utakmice je za medije govorio Aleksa Avramović. Nekadašnji kombo bek Partizana je odlično otvorio susret sa šest poena u neočekivanom naletu Srbije, ali je u nastavku stao i okončao duel sa 10 poena. 

"Nema šta da kažem, ušli smo agresivno i poveli smo maksimlanih +8, ali su ekipa koja ima 12 fantastičnih igrača, gde Durent nije ni igrao mesec i dao je 21 poen za poluvreme bez promašaja. Šutirao je 5/5 trojke, mislim da smo u tome imali šanse, kad dođe trenutak, oni su pogodili 12 trojki, ali mislim da nisu ispod 20 postigli, što je svakakao bilo njihovo sjajno šutersko veče. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, maksimalno motivisano ulazimo protiv Portoriko", istakao je košarkaš Srbije

 

 

Potom je Avramović naglasio da su naši reprezentativci Južni Sudan i Portoriko, te da se uveliko spremaju za naredne mečeve.

"Gledali smo ih, dobre ekipe, dosta trče i imaju dosta dobru tranziciju u napadu, imamo svoje prednosti i kvalitete, moramo biti disciplinovani da bi pobedili", naglasio je Avramović.

Dobio je naš plejmejker nezgodan udarac u glavu u jednom trenutku od Džoela Embida, tako da ja završio sa kratkim komentarom o tome. 

"Dobro sam, oni ne znaju ta pravila, oni ne znaju da toga nema, idemo dalje, nisam pričao sa Embdiom o tome", dovršio je Aleksa. 

Sledeći meč, reprezentacija Srbije igra proti Porto Rika od 17.15 u sredu. 

 

Пласман обезедио Sofascore