Srbija u Parizu

Nije trebalo ovako da se završi: Strahinja Bunčić nezadovoljan odlukom sudija u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 19:33
Srpski džudista Strahinja Bunčić nezadovoljan odlukom sudija Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko
Srpski džudista Strahinja Bunčić nezadovoljan odlukom sudija

Srbija je imala priliku da već drugog dana Olimpijskih igara dođe do medalje, ali nažalost, to nije bio slučaj, s obzirom da je naš džudista, Strahinja Bunčić, poražen u meču za bronzanu medalju protiv Kazahstanca Gusmana Kirgizbajeva rezultatom 1:0. 

Veoma je ambiciozno ušao naš džudista u borbu, u kojoj je pao pred sam kraj. Naime, protivnik iz Kazahstana je našeg sportistu uspeo da obori samo 15 sekundi pre kraja. Strahinja je po isticanju vremena krenuo na sve i ili ništa, ali je Kirgizbajev taktički nadmudrio Bunčića u završnici, dobivši ga "vasarijem".

Nakon susreta za srpske medije u Parizu govorio je naš takmičar, koji je izjavio da mu nije jasno zašto su sudije dosudile vasari, koji ga je na kraju koštao pobede u borbi sa bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

"Nije trebalo da se ovako završi. Sudije se razmišljale 30-ak sekundi i dosudile su vasari, a nisu trebale. Ostalo je 15 sekundi do kraja borbe, pokušao sam da stignem do pobede ali nisam uspeo", rekao je Bunčić.
 

Profimedia

 

 

Bunčić je danas u borbi za bronzu u kategoriji do 66 kilograma poražen od Kazahstanca Gusmana Kirgizbajeva.

"Srbija je 44 godine bez olimpijske medalje u džudou. Želim da poželim sreću ostatku ekipe. Ovo je godina za medalju. Danas je sve išlo lepo, divna atmosfera, u repesažu mi je protivnik predao meč, mislio sam da je to to, da je danas dan za medalju", dodao je on.

"Ništa idemo u Los Anđeles (Olimpijske igre 2028) po medalju. Dao sam maksimum. Idemo dalje. Uzećemo medalju do kraja igara".