Srbija u Parizu

Tanasković: Prerano smo otpisali odbojkaše iz borbe za medalju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.07.2024 15:36
Željko Tanasković smatra da je odbojkaški turniru jedan od najjačih u istoriji OI MN Press
Željko Tanasković smatra da je odbojkaški turniru jedan od najjačih u istoriji OI

Nekadašnji odbojkaški reprezentativac Srbije, osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, Željko Tanasković, rekao je danas da su svi prerano otpisali srpske odbojkaše iz trke za medalju na OI u Parizu i da će to izabranicima Igora Kolakovića biti dodatni motiv.

"Sigurno imamo kvalitet i potencijal za najviše domete. Ubeđen sam da možemo da uđemo u borbu za medalju. Imamo i iskusnih igrača i mladih igrača i definitivno kao kolektiv imamo tu mogućnost, ne da napravimo iznenađenje, jer imam utisak da smo možda prerano otpisali našu mušku ekipi, i ja lično verujem da možemo da napravimo uspeh upravo iz tog razloga", rekao je Tanasković za Tanjug. 

Dodao je da ubeđen da će, uprkos načinu na koji smo se reprezentacija Srbije kvalifikovala stvari na OI biti "totalno drugačije". Slaže se sa procenama da je ovaj odbojkaški turnir u obe konkurencije možda i najjači u istoriji Olimpijskih igara

"Ti čim dođeš ovde, čim se približavaš tu među tih nekih 16, odnosno osam ekipa, nema tu slabih ekipa. Definitivno iz tog razloga verujem da će trenutak da odlučuje. Trenutna forma, trenutna, neću da kažem inspiracija, svi naravno imaju inspiraciju, ali definitivno i ta neka energija koja je na ovako velikim takmičenjima veoma bitna". 

Generalni sekretar JSD Partizan smatra da će prerano otpisivanje odbojkašima biti dodatni motiv. 

"Trebalo bi verovati u ove momke iz razloga što je kvalitet sigurno prisutan. Zašto smo mi igrali tako u ovim nekim kvalifikacionim utakmicama, to je sad pitanje za analizu. Definitivno mislim kad smo već ovde, trebalo bi im dati vetar u leđa i mislim da će oni opravdati to što mi verujemo. Uvek neko na Igrama iz drugog plana povuče do medalje, a neka to budu odbojkaši ovaj put", zakjučio je Tanasković.