Srbija u Parizu

Stjepanović nije uspeo da se plasira u polufinale na 200 metara slobodno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 11:15
Velimir Stjepanović MN Press
Velimir Stjepanović

Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u polufinale na 200 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Parizu. Potvrdio je veoma dobru formu srpski plivač, nije mu žreb bio naklonjen jer je imao najlakšu grupu, ali je otplivao 1:47,56, što nije bilo dovoljno da se nađe među 16 sa najboljim vremenom. Bio je 19. po vremenu i biće treća rezerva za polufinale.

Velimir Stjepanović je plivao u prvoj grupi, sa dvojicom autsajdera iz Sirije i Pakistana i samo sa Sašom Boškanom iz Slovenije, pa je morao sam da nemetne tempo koji bi ga odveo u polufinale. Znao je da ga negde rezultat 1:46.50 vodi sigurno u narednu rundu. Vodio je Velimir od starta do cilja, Slovenac mu je pomogao da održi ritam u prvih 150 metara, pa je srpski plivač pobedio u vremenu 1:47,56 minuta. 

Morao je Stjepanović da čeka preostale tri grupe znajući da rezultat ne garantuje prolaz. U drugoj grupi, gde je Đulijani forsirao tempo, sva sedmorica su imala bolje vreme od Srbina. U trećoj su čak šestorica imala bolje vreme od Stjepanovića, pa se sa nestrpljenjem očekivala poslednja grupa.

Tešklo je bilo očekivati da će neko od Popovićija, Hobsa, Nila, Hvanga podbaciti, pa je Stjepanović na kraju imao 19. vreme u kvalifikacijama. Biće treća rezerva za polufinale.