Srbija u Parizu

Bunčić oduševio Srbiju, a može da joj donese i prvu medalju u Parizu: Ima meč za bronzu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 14:46
Strahinja Bunčić u akciji Profimedia
Strahinja Bunčić u akciji

Srpski džudista Strahinja Bunčić nije uspeo da se plasira u polufinale olimpijskog turnira u kategoriji do 66 kilograma, ali će oko 17 časova raditi meč za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

U borbi za plasman među četiri najbolja borca i ostanak u igri za zlatnu i srebrnu medalju, Bunčić je izgubio od Denisa Viere iz Moldavije iponom u 44. sekundi meča. Inače, njegov rival u četvrtfinalu je bio trenutno prvi na svetskoj rang-listi, dok je Strahinja na LOI u Parizu došao kao 30.

Ipak, ovaj poraz nije značio i oproštaj od medalje, s obzirom na to da će srpski džudista samim plasmanom među osam obezbedio učešće u repesažu. Bunčić, međutim, neće raditi dodatnu borbu, već će odmah u meč za bronzu, jer se njegov protivnik Nurali Emomali teško povredio.

Naime, Tadžikistanac je poražen iponom od Japanca Ebe Hifumija, tom prilikom nezgodno je pao na ruku i prozor je bio zastrašujući, jer mu je donji deo leve ruke otišao kontra zgloba u laktu. Hrabri borac je ostao da leži na tatamiju, dok mu se ukazivala pomoć. 

Bunčić će se za medalju boriti protiv Valid Kjar iz Francuske, koji je "zlatnim poenom" dobio Jondonperenleina Basku iz Mongolije.

Foto: Profimedia

 

DRUGA BORBA

Iskusni borac je u svom debitantskom nastupu na Olimpijskim igrama "radio" protiv Jašara Nadžafova iz Azerbejdžana i pobedio ga vazarijem u poslednjem minutu meča. Posle ove borbe na red je došao i meč sa još bolje rangiranim džudistom, ali ni ta činjenica sa spremnog Bunčića nije predstavljala problem.

U dramatičnom meču sa Italijanom Mateom Pirasom, Strahinja je poentirao novim vazarijem, što je bilo dovoljno za trijumf i plasman u četvrtfinale. A tamo ćemu rival biti svetski broj 1 - Denis Vieru iz Moldavije. 

Ovom pobedom Strahinja Buničić je najmanje osigurao repesaž sa bronzu.

PRVA BORBA

Uloga favorita je pre dvoboja bila na strani protivnika iz Azerbejdžana, 11. na svetskoj listi, naspram Bunčića na 30. mestu. Ipak, na tatamiju se videlo veliko iskustvo kod obojice džudista, a presudila je bolja koncentracija i sjajan potez Strahinje manje od minuta pre kraja.

Bunčić je uspeo odlično da privede meč kraju i da izbori osminu finala, gde će za rivala imati Italijana Matea Pirasa. Italijan ima 30 godina i trenutno je 10. na svetskog rang-listi. 

Meč bi trebalo da počne u 11.12 časova.