Srbija u Parizu

Veliki broj srpskih sportista na olimpijskim terenima: Mikec za medalju, debituju vaterpolisti, košarkaši, košarkašice...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 08:00
Brojni srpski sportisti danas započinju učešće na Olimpijskim igrama Profimedia
Brojni srpski sportisti danas započinju učešće na Olimpijskim igrama

Izuzetno bogat program čeka navijače Srbije danas. Brojni srpski sportisti će se naći na olimpijskim terenima, dok će naši takmičari imati priliku i da se domognu prve medalje.

To bi moglo da pođe za rukom Damiru Mikecu koji će otvoriti ovaj olimpijski dan kada su u pitanju srpski sportisti. On će već od 9.30 učestvovati u finalu u gađanju vazdušnim pištoljem sa 10 metara.

Nakon njega će se na borilaštu naći džudista Strahinja Bunčić. On će odmeriti snage sa predstavnikom Azerbejdžana, Jašarom Najafovom.

Srpski veslači Nikola Pimenov i Martin Mačković će od 10.20 učestvovati u repasažu.

Od 11.15 će takmičenje započeti još jedan srpski strelac. U kvalifikacionom gađanju sa 10 metara vazdušnom puškom će se naći Lazar Kovačević.

Na terenima gde se igra Rolan Garos će se naći Dušan Lajović. Srpski teniser će odmeriti snage sa Nemcem Maksimilijanom Merterom.

Zatim ćemo pratiti i aktuelne olimpijske šampione. Vaterpolisti Srbije započinju odbranu zlatne medalje protiv selekcije Japana od 12.05. Odbojkaši Srbije će od 17 časova igrati sa domaćinom turnira, ekipom Francuske. 

Svega 15 minuta nakon njih će početi utakmica košarkaša protiv Sjedinjenih Američkih Država. Olimpijski dan, kada su u pitanju srpski sportisti, bi trebalo da zatvore košarkašice Srbije. Izabranice Marine Maljković će od 21 čas igrati sa Portorikom.