Srbija u Parizu

Kvalifikacije vodilja za finale: Srpski strelac Damir Mikec zadovoljan i miran pred rasplet na Igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 15:53
Damir Mikec, srpski strelac, puno očekuje od ključne borbe za olimpijsko zlato MN Press
Damir Mikec, srpski strelac, puno očekuje od ključne borbe za olimpijsko zlato

Damir Mikec osvojio je prvo mesto u kvalifikacionom gađanju vazdušnim pištoljem sa 10 metara i istakao ozbiljnu kandidaturu za zlatnu olimpijsku medalju u sutrašnjem finalu OI u Parizu (09.30), jedino veće nedostajuće odličje u karijeri iskusnog srspkog strelca. 

Osim rezultata, hrabre njegova samouverenost i mirnoća, kako na putu ka vođstvu tako njegovom naknadnom čuvanju. Stiče se utisak da je "zreo" da ode najdalje u svojim nastupima na najvećem sportskom takmičenju.

"Veoma sam zadovoljan kako su prošle kvalifikacije, ali sutra je novi dan i moje treće olimpijsko finale. Ima vremena da sa bratom napravim taktiku, tako što ćemo iskoristiti sve što je danas valjalo i popraviti ono što nije", rekao je danas u Šatoruu osvajač srebra na poslednjim Igrama, pre tri leta u Tokiju. 

 

 

Ono pravo tek dolazi i zato Mikec s puno pribranosti i skromnosti govori o onome što ga čeka u završnom pucanju. 

"Vredno smo radili za sve ovo, ponosan sam mog trenera i psihologa. Olimpijske igre su težak izazov i zahtevno takmičenje, obavili smo pola ili četvrtinu posla, ono glavno tek sledi. Oberučke prihvatam da mi kvalifikacije budu vodilja za finale", jasan je vlasnik mnogih evropskih i svetskih medalja.