Srbija u Parizu

Novak Đoković ubedljivo slavio u prvom kolu OI, neka se spremi Nadal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 15:14
Novak Đoković, najbolji srpski teniser FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg
Novak Đoković, najbolji srpski teniser

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Metjua Ebdena iz Australije u prvom meču na Olimpijskim igrama u Parizu sa 2:0 (6:0, 6:1), posle manje od sat vremena igre.

Srpski as je na terenu "Filip Šatrije" pokazao da je u dobroj formi i da je povreda kolena prošlost. 

 

 

Na najbolji mogući način, srpski as je otvorio OI i najavio da je spreman da se bori za zlatnu medalju, jedine koja mu nedostaje sa velikog takmičenja. 

Prvi set srpski as je dobio sa 6:0, prilično lako i ubedljivo posle samo 25 minuta, slično je bilo i u drugom, ali je Australijanac uspeo da uzme jedan set.

Ovo je najboljem teniseru sveta bio drugi set sa maksimalnim učinkom na Olimpijskim igrama, prvi put mu je to pošlo za rukom u četvrtfinalu igara u Pekingu.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Novak Đoković, lako do drugog kola

Teniser iz Australije nije mogao da parira Đokoviću koji je delovao superiorno na startu meča.

Nastavio je srpski teniser da "teroriše" Ebdena i u drugom setu, a Australijanac je u jednom trenutku ponudio nekome iz publike reket kako bi se suprotstavio Đokoviću.

Meč u prvom kolu Olimpijskih igara između Đokovića i Ebdena više je ličio na egzibiciju, nego na pravi takmičarski meč, a za to je zaslužan bio upravo naš teniser.

Na 2:0 za Đokovića u drugom setu, Ebden je na svoj servis imao 30:0, ali je najbolji sveta, opet uspeo da uzme gem rivalu i stigne do ubedljivih 3:0.

 

 

 

Uspeo je Australijanac da dođe do počasnog gema posle četiri vezana za Đokovića u drugom setu i smanji rezultat na 4:1. Zanimljivo taj gem je Ebden završio bez izgubljenog poena.

Ipak, to je bilo sve od Australijanca, jer je Đoković dobio i naredna dva gema i završio meč, posle samo 53 minuta.

U drugom kolu publiku u Parizu očekuje pravi spektakl. Novak Đoković će igrati protiv višestrukog osvajača Rolan Garosa, Rafaela Nadala, pod uslovom da Španac bude spreman za ovaj meč.

Sledi dan pauze, a Đoković će u ponedeljak ponovo na teren. Termin će biti naknadno objavljen.