Srbija u Parizu

Muška plivačka štafeta Srbije bez finala Olimpijskih igara: Peto mesto "orlova" u grupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 12:58
Muška štafetna ekipa Srbije bez finala Igara u Parizu MN Press
Muška štafetna ekipa Srbije bez finala Igara u Parizu

Srpski plivački kvartet u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Justin Cvetkov plivali su danas polufinalnu trku u štafetnoj disciplini 4x100 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu i nisu uspeli da se probiju u samu završnicu najvećeg sportskog takmičenja. 

Pobednici nedavnog prvenstva Evrope dali su sve od sebe, ali to im u žestokoj konkurenciji jednostavno nije dovoljno za više od petog mesta u drugoj po redu trci, s vremenom 3:14,68. Iza Brazilaca, Kanađana, Amerikanaca i Australijanaca.

 

 

Odnosno za bolji ukupni plasman od 11. pozicije u konkurenciji od 16 učesnika ove atraktivne trke, na krcatom pariskom bazenu, u sjajnoj atmosferi koju je napravilo oko 10.000 gledalaca. Da su bili na nivou nastupa na EP večeras bi se i oni pitali za raspored na pobedničkom postolju, ali to ne znači da ima mesta velikom razočarenju. Pre svega, njih samih.

Inače, najbrža u kratkim kvalifikacijama bila je selekcija Kine s vremenom 3:11.62. U finale su pored četvorke iz naše grupe otplovili još i štafetni plivači Velike Britanije, Italije, Mađarske i Nemačke.