Srbija u Parizu

Tri zlata, tri srebra i jedna bronza: Američka prognoza bilansa Srbije na OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 09:24
Olimpijski tim Srbije, na otvaranju Igara u 2024, gre im Amerikandi predviđaju sedam odličja Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell
Olimpijski tim Srbije, na otvaranju Igara u 2024, gre im Amerikandi predviđaju sedam odličja

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, ali i ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Zoran Gajić, pre početka Olimpijskih igara u Parizu procenili su da naš tim u "gradu svetlosti" može da osvoji dvocifren broj medalja, to jest makar jednu više nego na OI u Tokiju pre tri godine.

Analitičari "Sport ilustrejteda", međutim, drugačije vide stvari i najavljuju skromniji učinak našim olimpijaca na OI 2024, jer su "izračunali" da nam "sleduje" sedam odličja tokom dve nedelje nadmetanja najboljih sportista na planeti.

Od toga tri zlatne, jer poznati američki sportski medij procenjuje da će ženska odbojkaška reprezentacija, predvođena barjaktarkom Majom Ognjenović sa svečanog otvaranja Igara, odnosno poenterskom alom Tijanom Bošković pokoriti konkurenciju i uzeti jedinu nedostajuću titulu.

 

 

To bi trebalo da urade i članovi srpskog basket 3 x 3 tima, kao i mladi rvač Stevan Mićić u kategoriji slobodan stil do 57 kilograma. Jednak broj odličja trebalo bi da bude srebrnog sjaja, kaže pomenuta predikcija. 

Njih bi odneli Dušan Mandić, Nikola Jakšić i ostali članovi generacije koja je došla posle čudesnih dvostrukih uzastopnih olimpijskih prvaka Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović, Aleksića...

Zorana Arunović u streljaštvu, konkretno u gađanju sa 10 metara vazdušnim pištoljem, kao i aktuelni košarkaški viceprvak sveta u liku Bogdana Bogdanovića i ostalih pulena selektora Svetislava Pešića.

Jedina bronza trebalo bi da završi oko vrata rvača Matea Nemeša, u disciplini grčko-rimski stil do 67 kilograma. Dakle, bez najboljeg tenisera sveta svih vremena Novaka Đokovića, koji sa još 12 sportista danas izlazi na teren, bez trofejne skakačice uvis Ivane Španović, kojoj su ovo takođe zadnje I u karijeri. 

Naaredni dani pokazaće ko je bio u pravu, a mi žlimo da verujemo da poznati košarkaki stručnjak i čuveni odbojkaški trener s početka priče bolje poznaju mogućnosti 113 srpskih sportista poslatih u Pariz.