Srbija u Parizu

Srbija na OI 2024, prvi dan: Borbe za medalje počinju Đoković, strelci, plivači, veslači...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 07:41
Zorana Arunović i Damir Mikec, dvoje od 13 sportista Srbije koji nastupaju prvog dana OI MN Press
Zorana Arunović i Damir Mikec, dvoje od 13 sportista Srbije koji nastupaju prvog dana OI

Dan posle svečanog otvaranja Olimpijskih igrara u Parizu na borilišta izlazi prvih 13 sportista Srbije, od 113 koliko našu državu predstavlja na najvećem planetarnom takmičeju te vrste, a neki od njih mogli bi da nam donesu prve medalje ukoliko budu pravi i posluži ih sreća junačka. 

Najpre počinju takmičenja u džudou (10.00), gde će Milica Nikolić nastupiti u kvalifikacijama u kategoriji do 48 kilograma protiv Slovenke Maruše Štangar. Njihova borba biće 14. po redu na terenu broj jedan. Repasaž je na programu od 16 časova, a potom slede polufinala i borbe za medalje.

Od 10.12 su na programu kvalifikacije u veslanju, kada će na vodu Jovana Arsić u skif disciplini. Nikolaj Pimenov i Martin Mačković će prvi, nadamo se ne i poslednji put, krotiti talase u dubl skulu u kom kvalifikacije kreću u 11.30.

 

 

Trofejni strelac i osvajač jedne olimpijske medalje Damir Mikec će u Šatoruu nastupiti od 10.30 časova u kvalifikacijama u vazdušnom pištolju na 10 metara. Jednako uspešna i iskusna Zorana Arunović u istom gradu nastupiće od 12.30 časova u kvalifikacijama u vazdušnom pištolju na 10 metara.

Muška plivačka štafeta na 4x100 metara slobodnim stilom, inače aktuelni prvak Evrope, u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Justin Cvetkov - u kvalifikacijama će nastupiti u 12.26. Finale u ovoj disciplini na programu je večeras od 21.44.

 

 

Na centralnom stadionu Rolan Garosa drugi meč dana igraće najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković. Srbinu će prvi rival u borbi za jedinu veliku nedostajuću titulu u karijeri, na terenu "Filip Šatrije", biti Metju Ebden iz Australije, a taj susret ne bi trebalo da počne pre 13.30.

Od 15.46 prva borba čeka bokserku Saru Ćirković. Evropska šampionka u kategoriji do 54 kilograma odmeriće snage sa Jutamas Jitpong sa Tajlanda. Na kraju dana gledaćemo i Izabelu Lupulesku. Mlada stonoteniserka će u startnom kolu igrati protiv Adrijane Dias iz Portorika od 20.45.