Srbija u Parizu

Problemi sa prevozom u Parizu: Đoković i košarkaši ne dolaze na ceremoniju otvaranja OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 19:13
Imaćemo priliku da gledamo 113 naših sportista na OI Guliver/AP Photo/Michel Euler, File
Imaćemo priliku da gledamo 113 naših sportista na OI

Srpski olimpijci predstaviće se danas od 19.30 časova pred publikom u Parizu na svečanoj ceremoniji otvaranja OI. Našu zastavu će nositi vaterpolista Dušan Mandić, i odbojkašica Maja Ognjenović. 

Iako je u pitanju najveće sportsko dešavanje na planeti, došlo je do velikih problema sa organizacijom, tojest ponajviše sa prevozom po krcatoj prestonici Francuske i vožnji od grada do grada. 

Stoga se na ceremoniji otvaranja neće naći košarkaška reprezentacija Srbije, tačnije njen veći deo. Naime, usled velikih nezgoda sa prevozom, u defileu će od "orlova" učestvovati samo Filip Petrušev, Nikola Milutinov i Uroš Plavšić, a uz njih će biti tim menadžer, Nebojša Ilić.

 

 

Takođe, među našim sportista neće biti ni najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. 

Naime, Novak Đoković svoj prvi meč na Olimpijskim igrama ima već prvog dana i to kao drugi termin na "Filip Šatrijeu", što znači da će izaći oko 13 časova i 30 minuta na teren, tako da će se pripremati i odmarati za prvo kolo turnira. 

Podsećamo, na prvom danu takmičenja imaćemo prilike da gledamo naše sportiste u veslanju, streljaštvu, džudou, plivanju, boksu, tenisu i stonomtenisu. 

U nedelju će centralni događaj biti okršaj košarkaške reprezentacije Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u Lilu.