Srbija u Parizu

Srpska delegacija na otvaranju OI: Ognjenovićeva i Mandić prošli sa zastavom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 21:35
Olimpijci Srbije na defileu povodom otvaranja Profimedia
Olimpijci Srbije na defileu povodom otvaranja

Srpski olimpijci zvanično su se pojavili na otvaranju Olimpijskim igrama u Parizu. Zastavu naše zemlje nosili su, kao što je prethodno najvaljeno, vateropolista Dušan Mandić i odbojkašica, Maja Ogjenović.

Naš nacionalni tim sačinjen je od 113 sportista, odnosno 70 muškaraca i 43 žene, međutim. Naša košarkaška reprezentacija u muškoj konkurenciji imala je problem sa saobraćajem tako da su mogućnosti da se nađu na defileu bila samo trojica - Nikola Milutinov, Filip Petrušev i Uroš Plavšić, uz tim menadžera Nebojšu Ilića. 

Zanimljivost je takođe da se prethodno planiranih 112 sportista, priključio pred početak Olimpijskih igara još jedan. U pitanju je Mihail Kadžaja, rvač poreklom iz Gruzije. 

Već od sutra će srpski sportisti izaći na terene na Olimpijskim igrama.

Veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković nastupiće od 11.30 časova u kvalifikacijama u dubl skulu. Strelac Damir Mikec će nastupiti od 10.30 časova u kvalifikacijama u vazdušnom pištolju na 10 metara.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović nastupiće od 12.30 časova u kvalifikacijama u vazdušnom pištolju na 10 metara.

Muška plivačka štafeta Srbije (Nikola Aćin, Andrej Barna, Justin Cvetkov i Velimir Stjepanović) nastupiće u kvalifikacijama na 4x100 metara slobodnim stilom. Kvalifikacije u plivanju počinju u 11 časova.

Novak Đoković igraće u prvom kolu teniskog turnira protiv Australijanca Metjua Ebdena na terenu "Filip Šatrije".

Program na terenu počinje u 12 časova, njihov meč je drugi po redu. Bokserka Sara Ćirković nastupiće od 15.45 časova kvalifikacijama u kategoriji do 54 kilograma protiv Tajlanđanke Jutamas Džitpong.

Izabela Lupulesku igraće od 20.45 časova u prvom kolu stonoteniskog turnira protiv Portorikanke Adrijane Dijaz.