Srbija u Parizu

Alkaraz najavio dobre vesti: Rafa je na svom najboljem nivou

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 18:13
Karlos Alkaraz jedan je od favorita za olimpijsko zlato Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
Karlos Alkaraz jedan je od favorita za olimpijsko zlato

Španski teniser Karlos Alkaraz jedan je od favorita za osvanjanje zlata na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, tamošnju javnost kao da više od medalje zanima nastup Rafaela Nadala. Legendarnom teniseru je ovo verovatno poslednja prilika da se predstavi francuskoj publici, pred kojom je svojevremeno na Rolan Garosu bio neprikosnoveni osvajač drugog Grend slema u sezoni. 

Mnoge je zabrinula vest da Rafa i pored velikih očekivanja, nije u fizičkom stanju da nastupi na Olimpijskim igrama. Čak se danas pojavila i vest da ga najverovatnije nećemo gledati ni u dubl, ni u singl konkurenciji. 

Ipak, njegov prethodnopomenuti naslednik je istakao da se Nadal nalazi na najboljem nivou, te da možemo očekivati Nadalov nastup u Francuskoj. 

"Rafa je na svom najboljem nivou. U redu je, najbolji je. Kao i obično, sve je u redu", rekao je kratko Alkaraz.

Guliver/AP Photo/Mark J. Terrill, File

Karlos Alkaraz i Rafael Nadal

Nadal imao bandažu na desnoj butini, trenirao je normalno. Otuda u timu Španije veruje da neće biti problema da zaigraju zajedno u subotu.

"Siguran sam da će Rafa igrati dubl u subotu jer je danas trenirao dobro. Videćemo kako će se osećati. Dubl zahteva manje intenziteta od singla, gde morate da budete vrlo spremni fizički i u punoj kondiciji", rekao je selektor španskog tima, David Ferer.

Nadal će sutra od 19.00 časova igrati u dublu sa Alkarazom protiv Argentinaca Maksima Gonzalesa i Andresa Moltenija. Španski teniser će u nedelju igrati u prvom kolu singla na OI protiv Mađara Martona Fučoviča. Pobednik tog duela sastaće se u drugom kolu sa Novakom Đokovićem ili Metjuom Ebdenom