Srbija u Parizu

Svetislav Pešić: Ne mislimo previše o Amerikancima, prva utakmica na Igrama valjda neće biti odlučujuća

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 13:00
Svetisla MN Press
Svetisla

Košarkaši Srbije nalaze se pred velikim izazovom na Olimpijskim igrama, gde će posle srebra u Tokiju, juriti zlatnu medalju na takmičenju u Parizu. Prvu fazu odigraće u Lilu, gde ih u grupi čeka paklen posao sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom, dok će takmičenje otvoriti u nedelju (17.15, RTS) sa "drim timom", prekaljenim NBA zvezdama.

Jasno je da su košarkaši Amerike favoriti u ovom duelu, ali i Srbija ima svoje adute, poput Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića i nekoliko respektabilnih imena iz sveta evropske košarke, pa selektor Svetislav Pešić i ne razmišlja puno o razlici u kvalitetu pred nedeljni duel.

"Ne mislimo previše o Amerikancima, stvarno ne mislimo. Mi želimo da damo najbolje što možemo u datom trenutku. Prva utakmica je kako vi kažete važna, ali se nadam da neće biti odlučujuća, u bilo kom smeru ona otišla", rekao je Pešić za RTS. 

 

 

Košarkaš Srbije, Vanja Marinković, zna da će biti teško protiv Amerikanaca, ali bez obzira na to, on i njegovi saigrači idu na pobedu.

"Sigurno će biti teško, oni su ekipa koja ide na zlato. Idemo i mi naravno, ali su oni veći favoriti od nas. U pripremnom meču nismo imali Bogdana, Davidovca i Milutinova, pa nismo pokazali sve karte", zaključio je novi član Partizana.

Srbija u nedelju igra protiv Amerike. Drugi duel na programu je 31. jula protiv Portorika, takođe od 17.15, dok je poslednji meč grupne faze rezervisan za 3. avgust protiv Južnog Sudana od 20.00 časova.