Srbija u Parizu

Srpski bokserski triling zna s kim će ukrstiti pesnice: Sara Ćirković prva u ringu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 10:05
Sara Ćirković, srpska bokserka i velika nada Srbije na Olimpijskim igrama MN Press
Sara Ćirković, srpska bokserka i velika nada Srbije na Olimpijskim igrama

Bokserka reprezentacija Srbije nastupiće u tročlanom sastavu na Olimpijskim igrama u Parizu, čije je svečano otvaranje večeras na Seni, a dve dame i jedan njihov kolega saznali su s kim će odmeriti snagu u prvom kolu. 

U ring će najpre naš najveći adut, Sara Ćirković, 27. jula u 15 časova i 46 minuta, a žreb ju je u bantam kategoriji spojio sa Čutamas Čitpong sa Tajlanda. Biće to pesničenje aktuelne šampionke Evrope i prvakinje Azije, inače osvajačice bronze na poslednjem Svetskom prvenstvu. 

Ukoliko prođe dalje, Sara Ćirković će boksovati protiv Marokanke Mar Bertal, koja je kao peta nositeljka slobodna na startu takmičenja. Prvog kola je pošteđena i naša iskusna Natalija Šadrina, prvakinja Evrope 2024 u kategoriji do 60 kilograma.

 

 

U drugoj rundi ne bi trebalo da ima problema sa Alžirkom Dunjom Kelif, ali zato posle nje ide na sjajnu Kineskinju Venlu Jang. Ona je prva na listi nositeljki, šampionka je Azije iz 2022. godine i bronzana sa SP 2023. Njih dve bi jedna drugoj na crtu, ako sve bude u redu, trebalo da stanu 29. jula u 11.16 časova.

Jedini srpski bokser na OI 2024, Vahid Abasov, nastupiće u kategoriji do 71 kilogram, a kako kao šesti nosilac ne mora da boksuje u prvom kolu u drugom ide u klinč sa Britancem Luisom Ričardsonom.

Biće to veliki izazov za Rusa s našim pasošem, jer ga je žreb spojio sa viceprvakom Evropskog prvenstva 2022. godine. Istina, na istom takmičenju Abasov je osvojio zlato, ali tada se borio u kategoriji niže, u velteru.

Ukoliko, pak, eliminiše Britanca, najverovatniji naredni rival borcu iz Srbije bio bi Japanac Okazava. U ring će 31. jula od 20.48 časova. Inače, sve troje srpskih predstavnika je prvi put deo najvećeg sportskog takmičenja.