Srbija u Parizu

Očekujte vatromet na terenu kao u dobra stara vremena: Đoković najavio mogući okršaj sa Nadalom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 09:15
Novak Đoković trenira u Parizu za nastupe na Olimpijskim igrama Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković trenira u Parizu za nastupe na Olimpijskim igrama

Olimpijsku odiseju i napad na jedini preostali trofej koju mu nedostaje u karijeri, Novak Đoković počinje u subotu, kada će u prvom kolu Igara odmeriti snage sa Australijancem Metjuom Ebdenom, dok bi u drugoj rundi takmičenja mogao da se susretne sa starim rivalom - Rafaelom Nadalom.

Španski teniser prethodno mora da savlada Mađara Martona Fučoviča, 83. igrača ATP liste, koji je tokom karijere ostvario bilans 50 odsto pobeda i nema sumnje da će svi ljubitelji "belog sporta" navijati za Nadala i novi epski okršaj sa Đokovićem, koji bi, zbog silnih problema sa povredama, osvajaču 22. grend slem trofeja, mogao da bude poslednji u karijeri.

"Rafa nije dugo igrao, pao je na rang listi, pa je postojala šansa da se sastanemo rano. Biće spektakl ako budemo igrali meč, očekujte vatromet na terenu kao u dobra stara vremena. Nadam se da ćemo igrati, jer će to biti verovatno poslednji ples za nas", rekao je Novak za "USA Today".
 

 

 

Đoković ima veliko poštovanje za starog rivala.

"On je kralj šljake, to što je uradio na Rolan Garosu je bez presedana. Imam veliko poštovanje za Rafu", dodao je Novak.

Na kraju, ponovio je veličinu takmičenja kao što su Olimpijske igre.

"Olimpijske igre us najstariji, istorijski najvažniji događaj u istoriji sporta. Svi najbolji sportisti dolaze da igraju, sanjaju da budu deo takmičenja da predstavljaju svoju zemlju. Neki sportisti čekaju po tri godine na to takmičenje. Mi u tenisu imamo mnogo velikih turnira, ali su za mene i mnoge druge tenisere OI bile važne. Lepo je što smo veliki sport i što privlačimo veliko interesovanje i nadam se da će tribine da budu pune za sve mečeve", zaključio je Đoković.

Novak Đoković izlazi na teren u subotu, a meč protiv Australijanca, koji je predodređen kao drugi na "Filip Šatrijeu", ne bi trebalo da počne pre 13.30 časova.

Program na tom terenu prethodno će otvoriti Iga Švjontek i Irina Begu od 12.00.