Srbija u Parizu

Džudisti Srbije dobili rivale na OI: Majdov slobodan u prvom kolu, Kukolj "ide" na Mađara Vargu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 17:24
Nemanja Majdov, najbolji džudista Srbije Guliver
Nemanja Majdov, najbolji džudista Srbije

Džudisti su već pokazali tokom minulih takmičenja, da od njih Srbija može da očekuje medalje. Najviše se očekuje od Nemanje Majdova, mada i ostali srpski takmičari i takmičari mogu do medalje. 

Danas je obavljen i žreb, a najbolji srpski džudista dobro je prošao na istom. Majdov je kao drugi „nosilac“ slobodan u prvoj rundi do 90 kilograma, ali i posle toga ide na Grka Teodorasa Celidisa ili Roberta Florentina iz Dominikane.

Aleksandar Kukolj u kategoriji do 100 kilograma imaće prvi meč protiv Mađara Žombora Vega, a ako njega prođe, čekaće ga Španac Nikoloz Šerazadišvili.

Strahinja Bunčić u kategoriji do 66 kg, odmeriće snage sa Jašarom Najafovom iz Avganistana, a ako njega prođe čeka ga Italijan Mateo Piras ili Peruanac Huan Postigos.

U ženskoj konkurenciji najbolji žreb je imala Marica Perišić u kategoriji do 57 kilograma. Njena prva rivalka biće Manita Šresta Pradan iz Nepala. Ako nju prođe, rivalka će joj biti Čen Ling Lin iz Tajpeha ili Marijana Koroma iz Sijera Leonea.
Milica Nikolić u kategoriji do 48 kg boriće se prvo sa Marušom Stangar iz Slovenije, pa ako pobedi, ide na Lauru Martinez Abelendanu iz Španije ili Meri Vargas Li iz Čilea.

Milica Žabić u kategoriji 78 kilograma boriće se sa Asjom Tavano iz Italije, dok bi u slučaju trijumfa išla na Idalis Ortiz sa Kube ili Tuliku Man iz Indije.