Srbija u Parizu

Tijana Bošković, pred start Olimpijskih igara ističe: Dobro smo se spremile, možemo do zlata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 16:14
Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Srbije MN Press
Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Srbije

Od odbojkašica Srbije se i na ovim Olimpijskim igrama očekuje da zablistaju. Tijana Bošković najbolja odbojkašica sveta, sigurna je da naša reprezentacija može do medalje i na ovim OI.

Kao što je poznato naša selekcija se nalazi u grupi sa Francuskom, SAD i Kinom. Prvi meč je na programu u ponedeljak od 21.00 čas protiv Francuske.

"Čast mi je što mogu da predstavljam Srbiju treći put na Olimpijskim igrama, pa se nadam da ćemo biti zdravi i da ćemo ostvariti rezultat koji želimo. Imala sam tu sreću da sam uzela zlato u Riju i bronzu u Tokiju, a najvažnije je da smo spremni mentalno i fizički i verujem u kvalitet naše ekipe. Hvala vam, daćemo sve od sebe da predstavljamo našu zemlju", rekla je Tijana Bošković.

Atmosfera u reprezentaciji je odlična, a upravo je to potencirala i najbolja odbojkašica Srbije.

"Najvažnije je da igramo dobro, ali ono što našu reprezentaciju krasi je odlična atmosfera među devojkama. Mislim da će to biti izuzetno važno jer su Olimpijske igre posebne jer smo svi zajedno i značiće nam podrška ostalih sportista".

Ne krije Tijana Bošković da je posle bronze i srebra na OI cilj poslednji stepenik i zlatna medalja. 

"Pokušaćemo da igramo sjajnu odbojku i da osvojimo zlatnu medalju koju želimo i koja nam nedostaje. Imamo veliko iskustvo i dosta igračica ima iskustvo, a imamo i igračice koja su ovo prve olimpijske igre. Iskustvo i mladost će biti dobra kombinacija za osvajanje zlatne medalje. Moram da kažem da imamo kvalitetnu ekipu, dobro smo se spremile i nema razloga da ne verujemo da ne možemo da osvojimo zlato", zaključila je Tijana Bošković.