Srbija u Parizu

Jakšić i "delfini" ciljaju najsjajnije odličje: Imamo dva zlata, ništa se nije promenilo u mentalitetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 13:16
Srpski vaterpolisti su na Igrama u Tokiju i Rio de Žaneiru osvajali zlatnu medalju MN Press
Srpski vaterpolisti su na Igrama u Tokiju i Rio de Žaneiru osvajali zlatnu medalju

Srpski vaterpolista Nikola Jakšić je bio jedan od članova Olimpijskog tima Srbije koji su se pojavili na konferenciji za medije pred Olimpijske igre u Parizu.

Jakšić je istakao kako se ništa nije promenilo u ekipi iako je sam igrača nakon Igara u Tokiju završilo reprezentativnu karijeru.

"Deo sam sjajnog tima koji je osvojio zlato u Riju i Tokiju, pa, iako je došlo do smene generacija, mi i dalje stremimo ka najvišem odličju. Iako imam dva zlata, ništa se nije promenilo, a i dalje imamo isti mentalitet i svi tako misle. Mislim da smo svi potpuno spremni da damo sve od sebe i verujem da ćemo uspeti da obradujemo Srbiju", rekao je Jakšić.

Trofejni vaterpolista je govorio i o pritisku. Rekao je kako ga ekipa sada koristi u pozitivnom smislu.

"Imali smo pritisak pre dolaska, sada je još veći i koristimo ga u pozitivnom smislu. Momci koji su bili i koji su prvi put tu, tu su da se pokažu u najboljem svetlu i biće jako naporno sa osam neverovatnih utakmica, ali stvarno verujem u ekipu i nadamo se najboljem, korak po korak", istakao je Jakšić.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije je izjavio i kako očekuje izuzetno ujednačen turnir.

"Što se tiče takmičenja samog, nikada nije bilo ujednačenije. Prve dve utakmice su jako bitne jer ako to pobedimo idemo manje-više sigurno u četvrtfinale i to je najbitnije. I ostale su utakmice važne, ali ulazak u eliminacionu fazu je najvažniji. Setimo se Rija kada smo jedva prošli grupu i posle osvojili. Bitno je da te dve utakmice na startu počnu kako treba, a onda da se spremimo za najbitnije, četvrtfinale", zaključio je Jakšić.

Srbija se nalazi u grupi sa Australijom, Francuskom, Mađarsko, Japanom i Španijom. "Delfini" će prvi meč odigrati u nedelju od 12.05 protiv Japana.