Srbija u Parizu

Novak Đoković i Rafael Nadal potencijalni rivali na Igrama: Teniski klasik već u drugom kolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 11:44
Novak Đoković i Rafael Nadal, trofejni teniseri, mogući rivali na Igrama u Parizu Guliver
Novak Đoković i Rafael Nadal, trofejni teniseri, mogući rivali na Igrama u Parizu

Novak Đoković i Rafael Nadal, dva najbolja i najtrofejnija tenisera u istoriji "belog sporta", mogli bi da igraju jedan s drugim već u drugom kolu Olimpijskog turnira u Parizu. Posle više od dve godine pauze. 

Dakle, desilo se ono što su svi slutili od dana kada su Srbin i Španac svrstani u različite delove kostura glavnog žreba, a današnje izvlačenje sigurnih i potencijalnih parova dodelilo je Đokoviću jednog od dva večita rivala kroz celu karijeru.

 

 

Da bi se zaista desio novi teniski klasik, što su odavno postali dueli osvajača rekordnog broja Grend slemova iz Beograda (24) i "crnog bika" sa Majorke potrebno je da prvi preskoči Australijanca Ebdena, a drugi eliminiše Fučoviča. 

U slučaju da obojica obave ono što se od njih očekuje, mada Đokoviću loše ide od početka sezone, a Nadal nikako da ode u penziju uprkos posledicama brojnih zdravstvenih problema, to će biti njihov ni manje ni više nego 60. sudar.

Trideset puta je mečeve dobijao naš as, inače drugi reket sveta u ovom trenutku, dok Španac, kao 161. na ATP listi pred početak takmičenja u Parizu, ima jednu manje pobedu u međusobnom skoru. 

 

 

Ukoliko prođe prve dve runde prema projektovanom žrebu, Novaka, kao prvog nosioca turnira u odsustvu Janika Sinera, čekao bi domaći adut Artur Fils, dok bi u četvrtfinalu išao na osmog nosioca Stefanosa Cicipasa. Mogući takmac srpskog vlasnika jedne olimpijske bronze, iza toga, mogao bi biti aktuelni OI šampion Aleksandar Zverev.

Drugi srpski predstavnik, Dušan Lajović, ukrstiće reket najpre sa Nemcem Maksimilijanom Martererom. Ako prođe drugi rival biće mu bolji iz meča Giron (SAD) – Ože Alijasim (Kanada).