Srbija u Parizu

Advokati Ivane Španović podnose tužbe zbog lažnih priča o povredi atletičarke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 09:35
Ivana Španović, srpska atletičarka, nije povređena a njeni advokati goniće one koji su to tvrdili Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic
Ivana Španović, srpska atletičarka, nije povređena a njeni advokati goniće one koji su to tvrdili

Ivana Španović nema problema sa zdravljem, nalazi se u Parizu i čeka početak atletskih takimičenja na Olimpijskim igrama, a par dana uoči kvalifikacija u skoku udalj oglasio se njen pravni tim. I najavio tužbe protiv onih koji su objavili da je trofejna srpska atletičarka sprečena da, verovatno, zadnji put u karijeri napadne olimpijsko zlato. 

Njeni advokati Ivana Tomić i Nenad Vladić izdali su saopštenje kojim demantuju navode koji su se proširili na društvenim mrežama, a preneli ih pojedini mediji u zemlji nekoliko dana pred početak takmičenja u "gradu svetlosti". 

"Kao pravni zastupnici Ivane Španović, obaveštavamo javnost da su apsolutno neistinite informacije plasirane preko društvene mreže "Iks" da će se Ivana povući sa Olimpijskih igara. Protiv osoba koje su zloupotrebile ime i lik Ivane Španović biće pokrenuti postupci pred nadležnim organima kao i službama međunarodnog olimpijskog komiteta. Pozivamo javnost i nadležne organe da stanu na put širenju neistinitih informacija", stoji u pomejutom saopštenju.

Višestruka šampionka Evrope i sveta nema nameru da dodaje išta na to što su poručili njeni pravni zastupnici, jer je kao i uvek fokusirana samo na treninge i nastupe, uz čuvanje energije za borbu na zaletištu. 

"Ivana se neće posebno oglašavati ovim povodom", naglasio je pomenuti tandem advokata glavnog atletskog aduta inače jakog tima Srbije na takmičenju u glavnom gradu Francuske.