Srbija u Parizu

Srbija napredovala na listi favorita za osvajanje OI: Veliki pad Francuza, Sudanci u Top 10!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 14:25
Srbija treća na listi FIBA MN Press
Srbija treća na listi FIBA

Svetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je drugi presek kandidata za osvajanje medalja na olimpijskom turniru u Parizu. Nakon što nas je pre dve nedelje stavila na četvrto mesto favorita, selekcija Svetislava Pešića napredovala je za jedno mesto na FIBA rang listi, pa su "orlovi" sada trećoj poziciji iza Amerike i Nemačke, dok je Francuska nazadovala do šeste pozicije.

Osim Srbije, iz Top 10 liste, napredovali su Kanađani (4), Australijanci (2), Španci (7) i ekipa Južnog Sudana, koja je posle meča sa Amerikom, skočila za čak tri mesta, pa će rival "orlovima" u grupnoj fazi Igara, dočekati takmičenje na respektabilnoj devetoj poziciji ispred Brazila (10), Japana (11) i Portorika (12).

Evo i kompletne liste.
 

 

 

Podsetimo, tokom samih Igara FIBA će konstantno rotirati favorite, pa i ne bi bilo iznenađenje da Srbija opadne za koju poziciju ili čak napreduje na listi, ali, obzirom na kvalitet Amerikanca, teško da ćemo skočiti više od drugog mesta. Pod uslovom, naravno, da se "drim tim" ne oklizne negde tokom turnira, što i nije nemoguće sudeći utakmici sa Južnim Sudanom