Srbija u Parizu

Novak Đoković danas stiže u Pariz: Sutra u podne izlazi pred medije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.07.2024 11:28
Novak Đoković održaće sutra od 12 časova konferenciju za medije Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Novak Đoković održaće sutra od 12 časova konferenciju za medije

Najbolji srpski teniser Novak Đoković tokom današnjeg dana doputovaće u Pariz, a sutra će izaći pred medije na zvaničnoj konferenciji Olimpijskog tima Srbije. Đoković na svojim petim Igrama želi da osvoji jedinu titulu koja mu nedostaje, a upravo zbog želje da bude maksimalno fokusiran neće biti smešten u olimpijskom selu.

Konferencija za medije srpskog tima održaće se sutra od 12 sati u glavnom Medija centru, a sem Đokovića govoriće vaterpolista Nikola Jakšić, odbojkašica Tijana Bošković, predsednik OKS Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Sonja Vasić.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

Prva takmičenja počinju dva dana ranije, ceremonija otvaranja Olimpijskih igara zakazana je za 26. jul uveče. Program sadrži 329 događaja u 32 sporta, od čega je brejkdens novi.

Srbija će imati pet timskih selekcija - mušku i žensku u košarci i odbojci, kao i muški vaterpolo tim. Angelina Topić i Adriana Vilagoš su vicešampionke Evrope u skoku uvis i bacanju koplja, iako su i dalje u tinejdžerskom uzrastu.

Deo olimpijskog tima su i dosadašnji osvajači medalja: Ivana ŠpanovićDamir MikecNovak Đoković, ženska odbojkaška reprezentacija, ženska košarkaška reprezentacija.

Odluka da Pariz bude domaćin Olimpijskih igara zvanično je stupila na snagu na 131. zasedanju Međunarodnog olimpijskog komiteta održanom 13. septembra 2017. godine u Limi. Ovom pobedom, Francuska je dobila priliku da na svojoj teritoriji organizuje šeste Olimpijske igre. Pored Pariza koji će tri puta biti domaćin Letnjih OI (1900, 1924. i 2024), u Francuskoj su do sada tri puta održane Zimske olimpijske igre.

Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Igara nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić