Srbija u Parizu

Očekivan potez srpskog tenisera: Novak neće u olimpijsko selo, uzima privatan smeštaj u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 09:40
Novak Đoković ne ide u olimpijsko selo Tanjug / AP Photo/Mosa'ab Elshamy
Novak Đoković ne ide u olimpijsko selo

Teniski turnir na Olimpijskim igrama trajaće od 25. jula do 4. avgusta, a prema navodima "Klej tenisa", Novak Đoković, koji je postavljen za drugog nosioca u Parizu, neće biti u olimpijskom selu tokom trajanja takmičenja.

Kao razlog, pomenuti portal navodi da je srpski teniser došao do takve odluke nakon bivših Igara u Tokiju, gde je zbog velikog interesovanja ostalih sportista, izgubio fokus što ga je na kraju omelo u pohodu na olimpijsko zlato, inače jedini trofej koji mu nedostaje u bogatoj karijeri.

Ovoga puta odlučio je da promeni pristup i ostavi malo privatnosti za sebe.

"Očekujemo da Novak stigne u narednih nekoliko dana, iako neće ostati sa nama u selu", navodi se u tekstu pomenutog portala, koji se pozvao na izvore iz organizacionog tima srpske delegacije.
 

Guliver/AP Photo/Rebecca Blackwell

 

 

Podsetimo, Novak je na Igrama u Riju 2016. godine bio u odvojenom smeštaju, ali je zbog želje da iskusi život u olimpijskom selu, bio sa ostalim sportistima u Tokiju. Tamo je, logično, privlačio dosta pažnje, pa je često bio u žiži javnosti, a ovaj put, izgleda, želeo je ponovo više privatnosti.

Inače, olimpijsko selo se prostire na 54 hektara i nalazi se severno od Pariza, ugostiće će najmanje 14.500 olimpijaca i pratećeg osoblja. Nakon Igara, selo će biti pretvoreno u ekološki prihvatljivu četvrt od koje će koristi imati 6.000 stanovnika i u kojoj će biti dve škole, hotel, javni park, marketi i uređene površine za pešake i nemotorna vozila