Srbija u Parizu

Možda napravimo i iznenađenje: Igora Kolaković poslao poruku pre odlazak na Igre u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 19:39
Odbojkaški tim Srbije za Olimpijsk eigre 2024, na koje "orlovi" ne dolaze kao favoriti FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs
Odbojkaški tim Srbije za Olimpijsk eigre 2024, na koje "orlovi" ne dolaze kao favoriti

Posle ženske odbojkaške reprezentacije Srbije danas je na Olimpijske igre u Parizu otišla i naša najbolja muška postava u ovom sportu, s tom razlikom što ekipa Igora Kolakovića ne figurira kao kandidat za medalje za razliku od izabranica Đovanija Gvidetija.

To, međutim, nije uticalo na dobro raspoloženje među "orlovima", kao ni percepciju selektora. Iako je naš tim do OI stigao u zadnji čas, na osnovu plasmana na FIVB listi, pošto je odgovarajučim rezulztatima u Ligi nacija zadržao mesto vredno jedine preostale olimpijske vize. 

"Konkurencija na muškom turniru znatno je jača nego na ženskom, jer učestvuje čak 11 najboljih selekcija na svetu. Egipat jeste slabije rangiran i verovatno neće nikoga ugroziti, ali je i dalje nezgodan protivnik... Nekada se igralo pet mečeva u grupnoj fazi, sada samo tri. Nemamo pravo na kalkulacije, ali imamo dovoljno vremena da odmorimo između duela. Kako smo do sada najbolje radili, barem od kada sam selektor, možda možemo i da napravimo iznenađenje", rekao je večeras Igor Kolaković pre leta sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Crnogorski stručnjak žali što pravilima takmičanje nije dozvoljeno da povede veći broj igrača u Francusku, jer je morao da se odrekne vrednih pojedinaca, a nada se da ekipa neće podleći atmosferi u olimpijskom selu, tj. da će zadržati fokus na treninge, utakmice i rivale u A grupi. 

"Francuska je aktuelni olimpijski šampion, osvojila je Ligu nacija bez najboljeg igrača Ervina Engapeta, a istovremeno je i domaćin takmičenja. S druge strane, Slovenci su preliminarnu fazu ovogodišnje Lige nacija završili na prvom mestu, a dobro su namučili i Poljsku u borbi za bronzanu medalju. Na kraju su čak i Kanađani imali pojedine značajne pobede, kao što je bio slučaj protiv Amerikanaca. Međutim, izvesno je da će mečevi u Parizu biti drugačiji i otvoreniji, odnosno da se neće ponoviti poput onih koje smo odigrali protiv istih protivnika u ranijem periodu", zaključio je Kolaković pre povratničko učešće na OI.