Srbija u Parizu

Maja Ognjenović najiskusniji, Justin Cvetkov najmlađi član olimpijskog tima Srbije u Parizu: Ponos Zrenjanina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 17:40
Maja Ognjenović, srpska odbojkašica, najstarija u olimpijskom timu Srbije u Parizu MN Press
Maja Ognjenović, srpska odbojkašica, najstarija u olimpijskom timu Srbije u Parizu

Srbiju će na Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust) predstavljati čak 112 sportista, u 15 timskih i individualnim sportovima, a među svim tim manje ili više realnim pretendentima na medalje Maja Ognjenović i Justin Cvetkov posebno se izdvajaju. 

Kapitenka odbojkaške reprezentacije Srbije ne samo zato što decenijama traje u nacionalnom timu, što se s njim naosvajala odličja svih mogućih boja na svakom iole velikom takmičenju i što su joj ovo čak pete Igre u neverovatnoj karijeri, već i zbog toga što je najstarija u sportskom delu naše ekspedicije.

 

 

Vlasnica jednog olimpijskog srebra i jedne olimpijske bronze, koja će zajedno sa trofejnim vaterpolistom Dušanom Mandićem nositi zastavu države na cereminiji otvaranja Igara, baš u "gradu svetlosti", 6. avgusta napuniće tačno 40 godina. I što je najvažnije, zdrava, prava, orna i s puno energije i motivacije čeka pohod na jedinu nedostajuću titulu.

Na drugoj strani, pomenuti plivač, dolazi u Pariz kao najmlađi srpski takmičar. Rođen je 12. juna 2007. godine i, ligično, ovo su mu prve OI u karijeri. Specijalista za deonice 50 i 100 metara kraul predstavljaće nas u štafeti 4x100 metara, koja u Pariz stiže kao pobednik nedavnog prvenstva Evrope u Beogradu u plivanju slobodnim stilom. 

Zanimljivo, Maja Ognjenović i Justin Cvetkov rođeni su u Zrenjaninu i ponos su ovog vojvođanskog grada.