Srbija u Parizu

Petrušev pohvalio odbranu Srbije: Zadatak je bio zaustaviti Janisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 22:31
Filip Petrušev očekuje težak posao protiv svih ekipa u grupi na OI MN Press
Filip Petrušev očekuje težak posao protiv svih ekipa u grupi na OI

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je okončala ciklus pripremnih utakmica za predstojeće Olimpijske igre, pošto je večeras pred krcatim tribinama beogradske Arene savladala selekciju Grčke rezultatom 94:72 (26:21, 22:18, 24:19, 22:14), nanevši Helenima prvi poraz još od početka septembra i meča sa Crnom Gorom na Svetskom prvenstvu.

Posle utakmice, svoje utiske dao je košarkaš Olimpijakosa, Filip Petrušev. 

"Odbrana je pre svega  bila na nivou, stiskali smo ih. Timski dobra utakmica. Imali smo dodatni motiv posle Japana i nešto slabije odbrane, pogotovo što je Grčka bolja ekipa sa Janisom i iskusnijim igračima. Zadatak je bio da njega zaustavimo, pa onda i sve ostale", rekao je Petrušev i dodao:

"Mislim da smo se spremili koliko je to moguće, mislim da ćemo kroz turnir tamo napredovati. Jako su bitne te tri prve utakmice. Videli smo da je Portoriko isto dobra ekipa, Južni Sudan umalo nije dobio SAD. Uopšte neće biti lako ući u drugu fazu koliko ljudi misle."

Tanjug/AP Photo/Altaf Qadri

Filip Petrušev na meču sa SAD

Osvrnuo se i na atmosferu.

"Atmosfera je odlična, kao i uvek. Svako je shvatio šta treba da radi, svako zna svoj posao i funkcionišemo kao jedan, to je najbitnije", rekao je Petrušev. 

Na pitanje kako je igrati sa Nikolom Jokićem, odnosno kakva je saradnja, Petrušev nema dilemu:

"Odlična. Samo treba da pratite sve to, da budete u ćošku, da reagujete u pravom trenutku i ako ste sami on će vas sigurno naći. Jednostavno, samo čitamo svi njega i to je to", dovršio je naš košarkaš. 

Sada ostaje onaj glavni deo kada će Pešić precrtati četiri igrača sa spiska i odlučiti ko će se naći u avionu za Lil u sredu, a budući da Davidovca večeras nije bilo u rotaciji i sudeći po izjava selektora od pre, sva je verovatnoća da će košarkaš Crvene zvezde ipak ostati u Beogradu.

No, dobro... Vreme će pokazati, a konačan spisak Pešić treba najkasnije da dostavi do 24. jula.

Srbija prvu utakmicu u Lilu  na OI igra protiv Amerike u nedelju od 17:15 časova.