Srbija u Parizu

Đoković u četvrtak dobija svoju olimpijsku trasu u Parizu: Eventualni duel sa Sinerom tek u finalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 12:00
Novak Đoković, srpski teniser, za tri dana dobija sigurnog i potencijalne rivale na OI 2024 Guliver/AP Photo/Thibault Camus, File
Novak Đoković, srpski teniser, za tri dana dobija sigurnog i potencijalne rivale na OI 2024

Žrebanje startnih i potencijalnih parova, kolo po kolo teniskog turnira, Olimpijskih igara u Parizu biće obavljeno ovog četvrtka prepodne, ali ono što se već zna jeste da je Novak Đoković postavljen za drugog nosioca.

A, kako je trenutno vodeći reket sveta Janik Siner udarni na tom spisku najbolji teniser sveta svih vremena i Italijan ne mogu da igraju jedan protiv drugog sve do eventualnog finala takmičenja u prestonici Francuske. Dok bi sa Špancem Karlosom Alkarazom (3. u ATP poretku) mogao da se sretne u poufinalu. 

Teniski turnir u "gradu svetslosti" počinje dan pre svečanog otvaranja OI, 25. jula, a završava se 4. avgusta, tj. mnogo pre oficijelnog kraja OI 2024. Loptice će kraće ili duže razenjivati 64 tenisera, od čega 56 njih na osnovu rang liste, ali i spremnosti tenisera da budue deo Igara, dok je osam dobilo specijalne pozivnice Međunardonog olimpijskog komiteta. 

 

 

Nosioci turnira, pored pomenutog trilinga, su i (redom): Aleksandar Zverev, Danil Medvedev, Aleks De Minor, Hubert Hurkač, Kasper Rud, Tejlor Fric, Stefanos Cicipas... Rafael Nadal nije među njima, pa Novak može na svog večitog rivala i velikana "belog sporta" da naleti već u najranijoj fazi. 

Đoković dolazi u lošoj formi, bez ijedne titule u godini u kojoj je morao da ide na operaciju meniskusa, ali osvajač rekordna 24 Grend slema i najbolji teniser sveta svih vremena ima ogromno znanje, vrhunsko iskustvo i veliku želju da impresivnu karijeru ukrasi nedostajućim olimpijskim zlatom.