Srbija u Parizu

Deset medalja realnost, mnogo zavisi od strelaca, atletike, basketa...: Ministar Zoran Gajić očekuje berićetne OI 2024 za Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 11:39
Zoran Gajić, ministar sporta, veruje da će srpski sportisti doneti dvocifren broj odličja sa Igara MN Press
Zoran Gajić, ministar sporta, veruje da će srpski sportisti doneti dvocifren broj odličja sa Igara

Tuđe projekcije i očekivanja su jedno a nečije trenutne mogućnosti i razni pozadinski faktori uspeha često nešto sasvim drugo, pa je zato teško predviđati stvari u sportu, kao što je na primer broj medalja koje će srpski sportisti osvojiti na Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust). 

Čak i ljudima koji su ceo jedan radni vek proveli u areni, kao što je nekada trofejni selektor naše odbojkaške reprezentacije i uspešni trener a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Zoran Gajić. Ipak, lično iskustvo i uvid u formu i rejting naših olimpijaca daju mu za pravo da iznese ličnu procenu.

"Izrazili smo želju i očekivanje da bude 10 plus medalje, ali ono što je jako važno da su treneri i članovi i stručnog štaba zadovljni radom na pripremama. Realnost je 10 medalja, mnogo zavisi od strelaca, atletike, boksa, rvanja, tekvondo, basketa 3x3... Basketaši su samouvreni, govor tela to kaže, imaju pokriće za te reči koji izjavljuju", izjavio je Gajić na jutrošnjem gostovanju na TV Prva.

 

MN Press

Aleksandar Vučić, Zoran Gajić i Božidar Maljković sa olimpijskim timom Srbije

Našu državu će u "gradu svetlosti" predstavljati 112 sportista u 15 individualnih i kolektivnih sportova, s puno debitanata ali i učesnika ranijih Igara. U nekim slučajevima i višestrukih aktera najvećeg sportskog skupa na planeti. 

"To je respektabilna cifra s obzirom na broj stanovnika koji imamo i to su ljiudi koji su zaslužili da se nađu na OI i od svih očekujemo dobre rezultate", rekao je Gajić gostujući na TV Prva.

Gajić je istakao da je lepa tradicija što će zastavu Srbije nositi dvoje sportista, u ovom slučaju kapitenka odbojkašica i udarna igla vaterpolo selekcije. Kojima je zastavu zemlje svečano uručio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. 

"Maja Ognjenović i Dušan Mandić će nositi našu zastavu, to je lepa tradcija koja je skoro uvedena. Uvek je bila borba, ko će bude, koji sport... Inteligentno rešenje, Oboje zaslužuju da nose zastavu", smatra ministar Gajić.