Srbija u Parizu

Spektakl u Areni na Areni: Jokić protiv Janisa, a Pešić na mukama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 08:22
Nikola Jokić i Janis Adetokumbo su magija za publiku Guliver
Nikola Jokić i Janis Adetokumbo su magija za publiku

Dobra ofanzivna igra, pun koš Japancima (119:100), bila su sinoć samo uvertira pred večerašnji spektakl u beogradskoj Areni (20.00, TV Arena 1 Premium) gde će košarkaši Srbije i Grčke odigrati "generalku" pred početak Olimpijskih igara u Parizu.

Ceo svet jedva čeka kada se na suprotnim stranama nađu Nikola Jokić i Janis Adetokumbo. To NBA nadmetanje dvojice MVP majstora uvek pleni, diže na noge, traži se ulaznica više, očekuje nešto "neviđeno". Ovog puta i Jokić i Janis igraju jedan drugačiji meč od onih u NBA i onih od pre dve godine u kvalifikacijama za Mundobasket. 

Selektori Svetislav Pešić i Vasilis Spanulis izvesno je da će definisati neke startne petorke za početak olimpijskog turnira, isprobati neke uigravane stvari, otklanjati neke nedostatke. Time će i uloge Jokića i Janisa biti podređene timovima. 

A, na mukama će biti Svetislav Pešić jer spisak sa 16 mora da skrati na konačnih 12 košarkaša. Na startu priprema otkazao je Vladimir Lučić, tokom priprema van stroja su bili Nikola Jović, Dejan Davidovac, Bogdan Bogdanović, iz drugih razloga odmarani su Ognjen Dobrić, Nikola Milutinov. Protiv Japana su zaigrali svi sem Davidovca.

 

 

"Imali smo mnogo povreda, putovanja, mnogo igrača je propustilo brojne treninge, nismo još na nivou koji je željen za Olimpijske igre. Bogdanović je zaigrao posle 10 dana pauze, imao je dobru minutažu i pokazao je mnogo i u napadu i u odbrani. Pokušaćemo da narednih dana podignemo nivo spreme ekipe. Davidovac je u procesu terapija, ali je počeo i da trenira, još nije fit. Videćemo, on nam je mnogo važan igrač, polivalentan, pripada ovoj generaciji i zna dobro trenera. Ali mora da bude zdrav da bi išao sa nama, ne smemo da rizikujemo", rekao je sinoć Pešić.

Biće Pešić na mukama, ima sigurnih devet košarkaša (Avramović, Micić, Bogdanović, Gudurić, Dobrić, Marinković, Petrušev, Jokić, Milutinov), preostalu trojicu će odrediti na osnovu zdravstvenog stanja i kompozicije tima a u rosteru su: Nikola Jović, Dejan Davidovac, Uroš Plavšić, Ognjen Jaramaz, Aleksej Pokuševski, Dušan Ristić.

 

 

Srbija igrta u Grupi C na OI u Parizu. Prvi meč igra sa SAD 28. jula od 17.15 ćasova, zatim sa Južnim Sudanom i Portotikom. Grčka je do OI stigla preko kvalifikacija, nalazi se u A grupi gde će joj rivali biti Kanada (27.07), Španija i Australija.