Srbija u Parizu

Moraju da budu zdravi, ne možemo da "idemo na sreću": Kari vaga u slučaju rovitih Davidovca i Jovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 23:13
Svetislav Pešić, selektor Srbije, nije još presekao u slučaju Jovića i Davidovca MN Press
Svetislav Pešić, selektor Srbije, nije još presekao u slučaju Jovića i Davidovca

Nikola Jović vratio se konačno u košarkaški tim Srbije, ali to i dalje ne znači da će do skoro povređeni reprezentativac biti izabran da nas predstavlja na Olimpijskim igrama u Parizu. Još veća dilema je u slučaju i dalje rovitog Dejana Davidovca.

Obojica su važni za viziju igre selektora Svetislava Pešić, pa trofejni stručnjak do krajnjih granica prolongira odluku o konanom spisku putnika na najveće sportsko takmienje (26. jul - 11. avgust).

"Davidovac je još u procesu terapija, radio je i trenirao. Još nije fit. Videćemo sutra kakav će da bude. Neophodno nam je njegovo iskustvo, polivalentan je igrač. Mora da bude zdrav, preveliki su nam rizici da radimo nešto što se zove ’idemo na sreću’. Imamo još nekoliko dana da vidimo kako je Davidovac. Zna ekipu i trenera, tu nema problema. Samo mora da bude zdrav", objasnio je Kari posle pobede nad Japanom, koja mu je bila prilika i da sagleda trenutnu snagu i realna potencijal njegovih izabranika. 

Govorio je i o Jovićevom povratku, kao i učinku ostalih košarkaša iz večerašnje rotacije na test meču Beogradu. 

"I dalje radimo na uigravanju, gledamo da vidimo koliko Jović može, njemu je potrebno vreme da se uigra, dugo nije igrao. Nije on Jokić, nego Jović. Jokić na kvalitet i iskustvo može da nadoknadi neko vreme neigranja, Jović je veliki talenat i takav igrač nam treba. Raduje me što je Vasa igrao dobro. Treba da znamo da sakrijemo mane i istaknemo vrline. Ako imaš igrače poput Bogdanovića ili Jokića, nije ni loše zadržati loptu, navući odbranu... Vasa je odigrao korektnu utakmicu, Gudurić može mnogo bolje, Avramović je na višem nivou, Vanja na svom nivou, Dobrić takođe. Sada moramo u odbrani da budemo čvršći, kompetitivni. Da uživamo u napadu, ali i da uživamo u odbrani. Da ne bude samo borba, već dabudemo zadovoljni što ga moj napadač nije dao. Samopouzdanje se trenira, niko se nije rodio sa istim. Mi samo govorimo o samopouzdanju u napadu, a treba više da pričamo o samopouzdanju u odbrani, da donosiš prave odluke ako želiš da uzmeš medalju", tako stvari vidi glavni i odgovorni za prošlogodišnji neočekivan uspon do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i to bez Nikole Jokića u timu.