Srbija u Parizu

Bogdanović opominje pred OI: Ne smemo da dozvolimo padove u igri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 22:34
Bogdan Bogdanović je pogodio tri trojke iz četiri pokušaja MN Press
Bogdan Bogdanović je pogodio tri trojke iz četiri pokušaja

Košarkaši Srbije pobedili su Japan 119:100 u beogradskoj Areni. Ofanzivno je to izgledalo u NBA stilu, defanzivno je moralo bolje, jer Japanci su ispalili čak 44 trojke, pogodili samo dve. 

Kapiten Bogdan Bogdanović je propustio mečeve u Abu Dabiju, večeras je pokazao da će u tandemu sa Nikolom Jokićem biti udarna snaga "orlova" na OI u Parizu. Ubacio je 14 poena, tri trojke iz četiri pokušaja, dodao osam asistencija.

"Nije loše, sanirao sam povredu, samo da se vratim fizički, nedoastaje mi malo snage. Možemo da budemo zadovoljni rezultatom protiv Japana, ali moramo da igramo bolje odbranu pre svega i moramo veću energiju da imamo tokom cele utakmice, da ne padamo. Japanci su dobri šuteri, moramo da se fokusiramo na nas. Hvala navijačima na podršci, lakše nam je da igramo pred njima", istakao je Bogdan Bogdanović.

 

 

Nikola Jović konačno se vratio na parket. Povreda je sanirana, nedostaje mu lopta, teren.

"Nadam se da ćemo biti što kompletniji u Parizu. Teško je kad nema nekog igrača, kada on treba se uklopi u tim, sve su to stvari na koje treba da se navikavamo. Sutra igramo sa Grčkom još test meč, treba da se odmorimo dobro i da se fokusiramo", rekao je Jović.

Meč sa Grčkom igra se u ponedeljak od 20.00 časova u beogradskoj Areni (TV Arena 1 Premium).