Srbija u Parizu

Da nadmašimo uspeh iz Tokija: Maja Ognjenović jedva čeka početak Olimpijskih igara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 10:58
Odbojkašica Srbije Maja Ognjenović MN Press
Odbojkašica Srbije Maja Ognjenović

Barjaktar Srbije na Olimpijskim igrama, Maja Ognjanović, nada se da će naša zemlja ostvariti mnogo bolje rezultate na takmičenju u Parizu, nego što je to bio slučaj u Tokiju.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije bili su srpski olimpijci - košarkaši, košarkašice, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, atletičari, rvači... A, tim povodom predsednik Aleksandar Vučić uručio je zastavu Srbije odbojkašici Maji Ognjenović, koja će je uz Dušana Mandića, nositi na otvaranju Igara 26. jula.

"Želim da izrazim zadovoljstvo što je Dušanu i meni  pripala čast da budemo nosicoci zastave. Biti predvodnik ove ekipe predtavlja čast i zadovoljstvo i hvala vam na tome. Hvala državi u ime celog tima, jer nam je omogućila najbolje uslove. Hvala ministru sportu, našim savezima, detalji su ove godine bili na visokom niovu. Nadam se se ćemo uspeti da nadmašimo uspehe iz Tokija i da ćemo na tom putu imati podršku", rekla je Maja Ognjenović.

 

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

 

 

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

Prva takmičenja počinju dva dana ranije, ceremonija otvaranja Olimpijskih igara zakazana je za 26. jul uveče. Program sadrži 329 događaja u 32 sporta, od čega je brejkdens novi.

Srbija će imati pet timskih selekcija - mušku i žensku u košarci i odbojci, kao i muški vaterpolo tim, dok će našu zemlju u Parizu predstavljati 112 sportista.

Podsetimo, Srbija je na Igrama u Tokiju osvojila devet medalja. Tri zlatne, jedno srebro i pet bronzi.