Srbija u Parizu

ESPN napravio detaljnu analizu: Srbija uzima srebro na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 17:55
Nikola Jokić, najveći adut Srbije u Parizu Tanjug/AP Photo/Altaf Qadri
Nikola Jokić, najveći adut Srbije u Parizu

Amerikanci stižu u najboljem sastavu na Olimpijske igre u Parizu, ali i Svetislav Pešić vodi najbolje što u ovom trenutku Srbija ima.

Ipak, daleko od toga da su samo ova dva tima u konkurenciju za zlato. Sa velikim ambicijama je i domaćin Francuska, zatim Australija, a čuveni ESPN napravio je svoju analizu, ko bi mogao do medalje na najvećoj smotri sporta na svetu.

Kao što je poznato Srbija će igrati u Grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Portorikom i Južnim Sudanom.

 

 

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama počinje 27. jula i trajaće sve do 11. avgusta. 

Prvi deo takmičenja biće odigran na fudbalskom stadionu Pjer Moro u Lilu, dok je završnica rezervisana za dvoranu "Bersi" u Parizu.

Inače, ESPN predviđa da će Srbija na Olimpijskim igrama uzeti srebrnu medalju, a za takvu pretpostavku su naveli i razlog.

"Prošle godine su osvojili srebro na Filipinima, pobedili Kanadu u polufinalu pre nego što su u finalu izgubili od Nemačke sa šest razlike, i to bez možda najboljeg igrača sveta. Jokić se prošlog leta odmorio posle dugog puta do titule sa Denver Nagetsima, ali se ove godine vratio u Srbiju".

Dodatno su pojasnili iz ESPN i zbog čega je Srbija favorit u odnosu na druge reprezentacije.

"Od šest najkvalitetnijih kandidata, Srbija ima najmanje ukupnih minuta u NBA ligi, kako prošle sezone, tako i u karijeri. Ipak, Jokić je dovoljno dominantan da to nadoknadi, a Bogdanović i Vasilije Micić nude kontratežu na spoljnim pozicijama. Srbija je takođe impresionirala pobedom nad Francuskom 79:67 na egzibiciji u Lionu, pre nego što je izgubila u Abu Dabiju od Australije i SAD dok je odmarala ključne igrače u svakoj utakmici", piše u detaljnoj prognizi ESPN.