Srbija u Parizu

Jokić protiv Janisa, drugi deo: "Orlovi" sa Grčkom i zvanično u "Areni"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 12:45
Srbija će dočekati Grčku u "Beogradskoj Areni" MN Press
Srbija će dočekati Grčku u "Beogradskoj Areni"

Pre nekoliko dana je najavljeno, a sada je i zvanično. Srbija će 22. jula dočekati Grčku u "Beogradskoj Areni" i to će biti generalna proba košarkaša pred odlazak na Olimpijske igre. Tako ćemo ponovo gledati duel dva osvajača MVP nagrade u NBA ligi - Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

Srbija će, za razliku od Grčke, biti u najjačem sastavu. Za ekipu koju predvodi Vasilis Spanulis neće igrati Kostas Slukas, kao ni Tajler Dorsi. Sa druge strane postoji mogućnost da se timu "orlova" do tada priključe Dejan Davidovac i Nikola Jović koji su do sada individualno trenirali u Beogradu.

Srbija je do sada na prirpremama upisala tri pobede i dva poraza. U utakmicama iza zatvorenih vrata je dva puta savladana Holandija, dok je ekipa Svetislava Pešića nakon toga pobedila i Francusku u Lionu. 

 

 

Naši košarkaši su dva poraza doživeli na turniru u Abu Dabiju. Prvo od Australije, a zatim i od Sjedinjenih Američkih Država. Ipak, treba napomenuti da ni u jednoj od te dve utakmice nije igrao kapiten Bogdan Bogdanović. Ognjen Dobrić je odmarao protiv Australije, dok je Nikola Milutinov bio pošteđen protiv Amerike.

Srbiju prvo 21. juna čeka duel sa Japanom, takođe u "Beogradskoj Areni", dok će odmah sutradan "orlovi" odmeriti snage sa Grčkom koju će predvoditi Janis Adetokumbo.

Podsetimo se, pre dve godine je takođe u "Areni" Grčka gostovala Srbiji u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a naši košarkaši su slavili rezultatom 100:94, nakon produžetaka.