Srbija u Parizu

Srpski vaterpolisti na završnim pripremama u Crnoj Gori: Sparing s domaćinom, u susret OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 18:48
Dušan Mandić, srpski vaterpolista, sa ekipom na pripremama u Crnoj Gori Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic
Dušan Mandić, srpski vaterpolista, sa ekipom na pripremama u Crnoj Gori

Najbolji vaterpolisti Srbije od danas se nalaze u Crnoj Gori, gde će u sledećih nekoliko dana finiširati pripreme za Olimpijske igre u Parizu (26. jul - 11. avgust). 

U skladu sa ranijom praksom, izabranici Uroša Stevanovića će zajedno sa pulenima Vladimira Gojkovića zajedno trenirati, a u planu je i par sparing mečeva u Podgorici zatvorenog tipa.

Naš selektor je u komšiluk odveo 15 igrača, tj. dva više u odnosu na spisak prijavljen za Igre, jer je odlučio da uz ekipu ostavi Đorđa Lazića i Dimitrija Rističevića.

Pomenuti centar i golman tu su da zaoštre rad, ali i sami ostanu u formi u slučaju da, zbog nečije teške povrede, budu morali da naknadno uskoče na let za francusku prestonicu.

Zato će Radoslav Filipović, Vladimir Mišović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Dedović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Petar Jakšić, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Nemanja Vico i Nemanja Ubović morati dodatno da porade na formi i igri,

Pred takmičenje u "gradu svetlosti" na koju kapiten Jakšić, prva "haubica" ekipe Mandić i ostali stižu s titulom prvaka OI 2016. i 2020. godine. Samo s drastično drugačijim sastavom u odnosu na Rio de Žaneiro i Tokio.  

Oni će 25. jula otputovati u Pariz, gde ih u grupi B čekaju duli sa Australijom, Francuskom, Mađarskom, Japanom i Španijom. Crnogorci će biti u grupi A sa Hrvatskom, Italijom, Rumunijom, Grčkom i SAD.