Srbija u Parizu

Avramović i Pokuševski ne dižu paniku: Izgubili ili pobedili, uvek možemo nešto naučiti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 21:26
Aleksa Avramović ove sezone bi mogao napustiti Partizan Guliver / AP Photo/Altaf Qadri
Aleksa Avramović ove sezone bi mogao napustiti Partizan

Košarkaška reprezentacija Srbije je poražena od Australije 84:73 (20:15, 19:25, 23:19, 22:14) u prvoj prijateljskoj utakmici u Abu Dabiju. Na ovom meču je definitivno presudio šut za tri poena. Naši košarkaši su šutirali tek 3/22 za tri, dok je Australija postigla 10 trojki iz 23 pokušaja.

Posle poraza, medijima su se pored selektora Svetislava Pešića, obratili i košarkaši Aleksej Pokuševski i Aleksa Avramović. Govorio je prvi nekadašnji mladi košarkaš Šarlot Hornetsa i Oklahoma siti Tandera, ističući da i dalje "traži sebe" u ekipi. 

"Pa dobro, igrali smo sa dosta energije celu utakmicu i mislim da smo u ovom trenutku dali najviše, i dalje je u pitanju pripremni period. Dosta treniramo, dosta radimo, individualno se i dalje tražim. Za mene je ovaj sistem nešto novo što se dešava, tako da imamo vremena, ali mislim da idemo u dobrom pravcu", rekao je Aleksej Pokuševski. 

Guliver / AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Aleksej Pokuševski je nedavno otpušten od strane Šarlota

Smatra da je potrebno da se smiri malo atmosfera oko reprezentacije.

"Pripreme su u pitanju, da li smo izgubili ili pobedili, uvek možemo nešto naučiti iz toga. Dobro je izgubiti u pripremnom periodu, da se malo smirimo, i ljudi oko nas, u smislu publike i mediji", istakao je naš košrakaš, pa nastavio o svom ličnom doprinosu: 

"Ono što mogu da uradim je da donesem novu energiju, sve ostalo će doći vremenom nekim, radim na tome da se uklopim što bolje u sistem."

O Amerikancima je imao da kaže samo najbolje, kao i da će ih tek skautirati.

"Ne znam šta da očekujem, biće dobra utakmica. Oni su očigledno u najboljem sastavu koji imaju i opet ako pobedimo ili izgubimo možemo nešto da naučimo od njih", dovršio je Pokuševski, a potom je pred novinare izašao Aleksa Avramović. 

"Dobra košarkaška predstava, ušli su sa dosta agresivnosti u napadu i odbrani, napravili su poene iz tranzicije. Mi smo se vratili, poreokrenuli, ali na kraju su oni ispogađali šuteve, pre svega Peti Mils. Bili su to teški šutevi i zasluženo pobedili. Mi smo bili bez četiri bitna igrača, nadam se da će svi biti dobro i spremni. Ako ne za sutra onda za neke naredne mečeve", rekao je Avramović aludirajući na Ognjena Dobrića, Bogdana Bogdanovića, Nikolu Jovića i Dejana Davidovca.

Iako nikada nije lepo izgubiti, Aleksa smatra da je u pripremnim mečevima dozvoljeno omanuti. 

"Nema veze, ovo je pripreman utakmica. Imamo želju i energiju. Nismo pogađali šuteve iz otvorenih pozicija, ali dobro. Nemamo za čim da žalimo. Idemo sada da se spremimo za Amerikance koje imamo i u grupnoj fazi Olimpijskih igara, a nadamo se i kasnije u nekoj nokaut fazi potencijalno", rekao je naš košarkaš, da bi se za kraj osvrnuo na utakmicu sa SAD u sredu (18.00): 

"Nismo do sada pričali o njima. Spremali smo se za Australiju. Gledali smo ih prvo poluvreme kada su oni igrali protiv Australije. Uvek su favoriti za medalju. Sigurno ponovo žele da je osvoje, ali mi se borimo za Srbiju. Sada idemo u hotel da se odmorimo i naspavamo", dovršio je Avramović.

Posle meča sa SAD u Abu Dabiju, naš tim se vraća u Beograd gde će odigrati još dve pripremne utakmice - sa Japanom i Grčkom. Podsećamo i da će Srbija na Olimpijskim igrama u Parizu igrati u grupi sa pomenutom Amerikom, odnosno Južnim Sudanom i Porto Rikom.