Srbija u Parizu

Nadamo se medaljama: Srpski streljački tim spreman i oran za Olimpijske igre 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 18:45
Zorana Arunović, Lazar Kovačević i Damir Mikec optimisti pred Olimpijske igre 2024 TANJUG/ JADRANKA ILIĆ
Zorana Arunović, Lazar Kovačević i Damir Mikec optimisti pred Olimpijske igre 2024

Streljaštvo je jedan od najstalnijih srpskih sportova kada je u pitanju prisustvo na Olimpijskim igrama, pa i osvajanje medalja, a ovog puta će aduti naše zemlje na OI u Parizu viti Zorana Arunović, Damir Mikec i Lazar Kovačević.

Njih troje je ispunilo zadate norme, pa ćemo ih gledati na vatrenoj liniji u Šateruu, nedaleko od Pariza. Sve u dve kategorije, jedinu damu i Mikeca u pojedinačnom i u miks takmičenju  u gađanju vazdušnim pištoljem, a mladog debitanta Kovačevića u borbi za visok plasman u gađanju vazdušnom i malokalibarskom puškom. 

"Imamo kako iskusan, tako i mlad tim, a svi smo marljivo radili jer znamo koliko je velika odgovornost pred nama i koliko želimo da osvojimo tu medalju. Želim da se zahvalim svima, svim strukturama koje su nas podržavale, a posebno porodici i prijateljima koji su bili uz nas tokom ovog trogodišnjeg ciklusa. Nećemo izaći sa belom zastavicom – idemo da se borimo i nadamo se da ćemo se vratiti sa medaljama i obradovati našu zemlju. Idemo, Srbija!", poručila je pre puta Arunovićeva.

 

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

streljački tim Srbije za Olimpijske igre u Parizu

Mikec se popeo na drugo mesto pobedničkog postolja na prethodnim OI, u Tokiju, a sa svojom koleginicomu paru se  naosvajao se titula i drugih odličja na velikim takmičenjima poslednjih godina. 

"Zaista mi je čast i ponosan sam što ću biti jedan od četvoro sportista, uz Novaka Đokovića, Maju Ognjenović i Ivanu Španović, kojima su ovo pete Olimpijske igre. Uzastopne Igre su poseban uspeh jer svi znamo koliko je teško kvalifikovati se, a niko iz tima Srbije nije ovde slučajno – svi smo vrhunski sportisti spremni na visoke domete. Nadamo se da ćemo, kao i mnogo puta do sada, učiniti ovaj narod ponosnim i dosegnuti taj dugo sanjani dvocifreni broj medalja“, izjavio je Mikec. 

Preostali član pomenute trojke, Kovačević, ima želju da se predstavi u najboljem mogućem izdanju u "gradu svetlosti". 

"Pokušaćemo da dostojno branimo boje naše zastave i da se vratimo sa što boljim odličjima i uspehom“, poručio je Kovačević, dok je trener Jelena Arunović konstatovala da su takmičari "dosta bolji, pametniji i efikasniji nego što su bili na prethodnom Olimpijskom turniru u Tokiju".