Srbija u Parizu

Obojkašice Srbije otišle na turnir u Poljskoj: Generalna proba za Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 15:54
Tijana Bošković, odbojkašica Srbije, s ekipom otišla na pripremni turnir MN Press
Tijana Bošković, odbojkašica Srbije, s ekipom otišla na pripremni turnir

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas u poljski Mijelec, gde će od sutra učestovati igrati na jakom međunarodnom memorijanom turniru "Agata Mruz Olševska".

Biće to generalna proba za Tijanu Bošković, Maju Ognjenović i ostale "orlice" pred Olimpijske igre u Parizu (26. jul - 11. avgust), a protivnice našoj ekipi sledeća tri dana biće domaća selekcija, Francuska i Dominikanska Republika. 

Selektor Srbije, Đovani Gvideti, u Poljsku je poveo 14 igračica: tehničarke: Maja Ognjenović i Bojana Drča; korektorka: Tijana Bošković; libera: Aleksandra Jegdić i Silvija Popović; blokerke: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić i Hena Kurtagić; primačice: Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac.

Povratak u Srbiju predviđen je za 20. jul, da bi tri dana posle izabranice italijanskog stručnjaka otišle na poprište Igara. Tamo osvajačice bronzane medalje u Tokiju 2021 u grupnoj fazi čekaju utakmice sa Francuskinjama, Amerikankama i Kineskinjama.