Srbija u Parizu

Košarkašice Srbije i Francuske spremaju jedne druge za Olimpijske igre 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 09:30
Ženska košarkaška selekcija Srbije gost Framcuske u proveri za OI u Parizu MN Press
Ženska košarkaška selekcija Srbije gost Framcuske u proveri za OI u Parizu

Košarkaške reprezentacije Srbije i Francuske danas će odraditi dupli program u "LDLC Areni" u Lionu, pošto će pre muških ekipa (21.00) na parket ženski sastavi dve zemlje i takođe odigrati jak prijateljski meč (18.30).

Poput "orlova" i "orlicama" će ovo biti izvanredna prilika da vide gde su i kakve su u ovom trenutku, samo petnaestak dana pre početka Olimpijskih igara u Parizu, a posle visinskih priprema na Kopaoniku i turnira u belgijskom Kortrajku.

Što bi samo trebalo da olakša ili oteža selektorki Marini Maljković konačan iznor putnica na Igre, na kojima su naše dame, u nekom drugom i daleko iskusnijem sastavu, uzele bronzanu medlaju na OI u Rio de Žaneiru 2016. godine, a posle toga u Tokiju bile četvrte. 

 

 

Mestu u avionu za "grad svetlosti" nadaju se Nestorov, Raca, Rosićm Čađo, Anderson, Krajišnik, Topuzović, Nogić, Boričić, Dugalić... a koja god da prođe poslednje sito i rešeto žene čije su ogromno znanje i nepresušna evergija bili potporni stub dvostrukim evropskimm šampionkama, imaće priliku da igra u jakoj grupi.

Najveći skup najboljih sportista sveta počinje 26. jula i trajaće do 11. avgusta, a naše dame su žrebom svrstane u grupu sa koleginicama iz nacionalnih tikova Kine, Španije i Portorika.