Srbija u Parizu

Srbija šalje najjaču postavu 3x3 na Olimpijske igre: Svetski šampion neokrnjen u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 15:28
reprezentacija Srbije 3x3 ide u najjačem sastavu na Olimpijske igre 2024 MN Press
reprezentacija Srbije 3x3 ide u najjačem sastavu na Olimpijske igre 2024

Nikada se ne zna kada ko od sportista može da iznenadi ili razočara, jer njihovi uspesi zavise od milion faktora, ali basket reprezentacija Srbije, bez dileme, važi za prvog favorita za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. 

Pogotovo posle saznanja da će našu reprezentaciju 3x3 činiti kvartet koji nas je toliko puta u bliskoj prošlosti obradovao medaljama s velikih takmienjima - Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Marko Branković. 

Prvenstveno, titulama svetskog prvaka, koju je ova fenomenalna četvorka uzela na dva poslednja najveća planetarna turnira u basketu, jednako atraktivnoj i uzbudljivoj igri poput "velike košarke". 

 

 

Basket je deo porodice olimpijskih sportova postao na prethodnim OI, u Tokiju, a Srbija je tada završila takmičenje kao pobednik u meču za treće mesto sa Belgijom. Ovog puta su aspiracije još veće, kao i očekivanja nacije.

Inače, svih osam basket timova - učesnika Olimpijskih igara 2024 grama nalaze se u istoj grupi i tokom sedam igraće svako sa svakim. "Orlovi" najpre sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. Posle ih očekuju Kina, Holandija, Francuska, Letonija, Poljska i Litvanija.