Srbija u Parizu

Danilović na okupljanju reprezentacije: Ako Bog da da se vratimo sa dobrim rezultatom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 18:25
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović. MN Press
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović.

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u beogradskom hotelu "Kraun plaza" gde će selektor našeg nacionalnog tima održati konferenciju za medije pred pripreme za Olimpijske igre u Parizu. 

Na velelepnom događaju se prisutnima obratio predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, koji je istakao da se nada dobrom rezultatu, ali i da je zahvalan na podršci koju dobija reprezentacija sa najviših državnih struktura. 

"Što se tiče Olimpijskih igara u Pariz, Srbiju će u košarci predstavljati tri selekcije. U pitanju su 3x3 selekcija, odnosno ženska i muška reprezentacija. Uloga saveza u tome je da sve selekcije imaju sjajne uslove i za to se moramo zahvaliti državi Srbiji i predsedniku Republike. Igračima i selektoru želim puno zdravlja i da dobro treniraju. Sve su to odlični momci i znamo koje kvalitete poseduju, akobogda da se vratimo sa dobrim rezultatom", istakao je ponosito Danilović.

MN Press

Predrag Danilović, predsednik KSS

Srbija će u Parizu nastupiti u grupi sa Južnim Sudanom, pobednikom kvalifikacionog turnira u Porto Riku i najtežim protivnikom, Sjedinjenim Američkim Državama. Olimpijske igre će se održati od 26. jula do 11. avgusta, a naš nacionalni tim pokušaće da ponovi uspeh iz Rija, kada je pod komandom Aleksandra Đorđevića stigao do srebrne medalje.