Srbija u Parizu

Takov i Kornejev novi članovi olimpijskog tima Srbije: Tandem tekvondista ide u Pariz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 17:57
Stefan Takov, srpski tekvondista, ide na Olimpijske igre 2024 MN Press
Stefan Takov, srpski tekvondista, ide na Olimpijske igre 2024

Olimpijski tim Srbije za Igre u Parizu, ovog leta, od danas je još bliži brojci 100, jer su mu se priključili tekvondisti Stefan Takov i Lev Korneev, o čemu je javnost obavestio Olimpijski komitet naše zemlje. 

Njih dvojica su pomenutu čast i privilegiju dočekali kao prve alternative sa spiska potencijalnih učesnika tekvondo takmičenja u francuskoj prestonici, odnosno posle odluke MOK-a u njihovu korist. 

 

 

"Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta odlučio je da ne dozvoli učešće dvojici reprezentativaca iz Rusije i jednom iz Belorusije u takmičenju u tekvondou na predstojećim OI. Prve rezerve iza njih su srpski reprezentativci, Lev Korneev i Stefan Takov, što automatski znači da će oni učestovati na Igrama u Parizu", saopšteno je iz OKS.

Srbija će na OI u tekvondou imati troje predstavnika. Aleksandra Perišić je još početkom godine, kao četvrtoplasirana u kategoriji do 67 kg na WT olimpijskoj rang-listi, izvadila olimpijsku vizu, a sada su joj se priključile pomenute kolege. 

Igre će biti održane u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, a Srbiju će predstavljati odbojkašice, košarkašice, plivači, strelci... Novak Đoković, takođe, pošto je danas OKS objavio i da im je najbolji teniser sveta svih vremena potvrdio odlazak na Igre 2024.