Srbija u Parizu

Odbojkaši Srbije u nedelju kreću put Ljubljane po olimpijsku vizu: Svaki meč je važan, ali onaj protiv Kube je u fokusu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 10:35
Smeč Uroša Kovačevića MN Press
Smeč Uroša Kovačevića

Kada bi se takmičenje u Ligi nacija danas okončalo najbolji srpski odbojkaši bi izborili učešće na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta, ali za ostvarivanje tog uspeha "orlovima" je preostao još poslednji vikend ovog takmičenja u Sloveniji.

Igrači selektora Igora Koakovića će za protivnike imati Kubu, Sloveniju, Poljsku i Tursku, a upravo će duel protiv Kubanaca biti najvažniji.

Ne samo zato što se igra prvi (sreda, 19. jun), već i zbog činjenica da je upravo ovaj rival najozbiljniji konkurent Srbiji u borbi za olimpijsku vizu, budući da je naš tim trenutno na 9. mestu FIVB rang liste sa 251,55 bodova, a Kuba na 10. mestu sa 250,64 boda.

"Pobeda protiv Kanade u poslednjem kolu prošlog vikenda nam je mnogo značila i sa mnogo optimizma dočekujemo poslednji vikend u Sloveniji. Pored Kubanaca ćemo igrati sa još tri sjajne reprezentacije, ali ako hoćete da se plasirate na Olimpijske igre onda ništa ne može da bude lako", rekao je u izjavi za sajt Odbojkaškog saveza Srbije, Uroš Kovačević, dok je Marko Podršačanin dodao:

"Svesni smo značenja turnira koji je pred nama i ovo su najvažniji ispiti cele generacije. Moramo da pobedimo Kubu, ali sam taj trijumf ne znači plasman u Pariz već moramo i u preostalim mečeviam da budemo na visini zadatka. Drago mi je što igramo u dvorani 'Stožice', jer je to hala koju vrlo dobro poznajemo i gde smo ranije ostvarivali dobre rezultate, a verujem da ćemo imati i podršku sa tribina."

Najbolji srpski odbojkaši u glavni grad Slovenije putuju u nedelju, 16. juna, a u utobusu bi trebalo da se nađe i Aleksandar Atanasijević koji je propustio  nekoliko treninga zbog povišene temperature.