Srbija u Parizu

Košarkašice Srbije bolje od Turske u prvom kontrolnom meču pred Olimpijske igre: Danas drugi susret na Zlatiboru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 09:39
Detalj sa prijateljskog meča Srbija - Turska MN Press
Detalj sa prijateljskog meča Srbija - Turska

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je na Zlatiboru prvi kontrolni meč tokom priprema za nastupajuće Olimpijske igre u Parizu i ostvarila pobedu protiv Turske 79:72 (31:20:25:17, 18:21, 5:14).

Najbolje košarkašice Srbije na ovom susretu su pokazale dva potpuno različita lica. U prvoj četvrtini su držale konce igre u svojim rukama i vodile sa čak 27 poena razlike, a u poslednjoj deonici su potpuno podbacule i u tih 10 minuta uspele da postignu samo pet poena.

 

 

Ipak, bila je to dobra provera u kojoj je selektorka Marina Maljković mogla da vdi na čemu je potrebno poraditi u narednom periodu, a to bi svakako trebalo da bude skok, jer su rivalke bile usoepšnije za šest uhvaćenih lopti (33 naspram 39).

Najefikasnija u reprezentaciji Srbijiebila je Dragana Stanković sa 15 poena, a dvocifrene su bile i Maša Janković sa 12 i Marta Mitrović sa 10 ubačenih poena.

"Kao i uvek, prva utakmica je najteža. Treba dosta vremena da se uigramo,  jer smo tek počele da radimo pet na pet. Prve tri četvrtine mislim da smo odigrale veoma dobro, gde smo pritisle protivnika, igrale dobru i brzu odbranu, dok smo u poslednjoj četvrtini imale pad. Sutra je nova utakmica i prava prilika da popravimo naše greške i verujem da će biti bolje nego danas", rekla je Dragana Stanković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Dve selekcije će i toku današnjeg dana odigrati još jedan kontrolni meč zatvorenog tipa.