Vesti iz košarke

Aleksandar Vučić: Ne postoji nijedan košarkaški klub u Evropi sa većom podrškom države od Zvezde i Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2024 12:27
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić MN Press
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji nijedan košarkaški klub u Evropi koji ima veću podršku države od košarkaških klubova Crvena Zvezda i Partizan.

"U sportu smo mi uspešni, naša dva košarkaška kluba su danas u prvih 12 u Evropi. Bez obzira što oni imaju najveću podršku države u celoj Evropi. Ne postoji ni jedan klub u Evropi koji ima veću podršku od KK Crvena Zvezda i KK Partizan. Ni jedan", rekao je Vučić na TV Prva.

Podsetio je i da je država prebacila Fudbalskom klubu Partizan dva miliona evra da bi mogli da igraju u evropskim takmičenjima, a novoj upravi Partizana je poželeo sve najbolje.

"Daćemo im još novca, samo što nije to beskonačni ćup. Daćemo im više nego Crvenoj zvezdi. FK Crvena zvezda je isplatila sve poreze, sedam miliona evra, čestitam im na tome", rekao je Vučić.

Podsetio je i da je Košarkarski klub Partizan isplatio sve svoje poreske dugove, oko sedam miliona evra i dodao je da će im država takođe pomagati.

Vučić je ocenio da bi privatnici mnogo više novca dali klubovima u Srbiji da ti klubovi ne predstavljaju udruženja građana, pa teret pomoći pada na državu.